12 december 2010

iCal: Afspraken delen met .ics bestanden

In iCal zijn een aantal mogelijkheden aanwezig om afspraken te delen met andere personen. Op het moment dat je een afspraak wilt delen met een niet Mac OS X gebruiker dan is het verstandig om het .ics formaat te gebruiken.

Dit .ics formaat is een standaard opmaak die door de meeste applicaties en mobiele apparaten onafhankelijk van het besturingssysteem gelezen kunnen worden.

Een .ics bestand kan je heel eenvoudig aanmaken door een afspraak vanuit het iCal venster te slepen naar het bureaublad van je Mac. Automatisch wordt door iCal een .ics bestand aangemaakt. Op het moment dat je deze per e-mail wilt doorsturen kun je het bestand op het mail icoon in het dock slepen, het bestand wordt dan automatisch aan een nieuwe e-mail toegevoegd.

De .ics bestanden kunnen ook in iCal geïmporteerd worden door er tweemaal op te klikken. Bij het importeren verschijnt er een bevestingsvenster waarin je tevens kunt aangeven in welke kalender de afspraak moet worden geplaatst.

Sinds iOS versie 4.2 hebben ook de iPad, Phone en iPod Touch ondersteuning voor .ics bestanden. Wanneer je een e-mail ontvangt met een .ics bestand dan kan je de afspraak importeren in de Agenda app door op de .ics bijlage te tappen. Hierna verschijnen de details van de afspraak en kan je de afspraak definitief toevoegen aan de Agenda app.Reacties


 • Robbert

  12 december 2010 om 11:38

  Je kan ook gewoon contactpersonen toevoegen aan deze activiteit, deze krijgen dan automatisch een mailtje.

 • Jordi

  12 december 2010 om 20:40

  Off-topic:

  Wat kan ik doen om Iphoto terug te krijgen. Heb het namelijk verwijdert van mij MacBook Pro. Het is echt nergens meer te bekennen..Ook heb ik geen CD om iLife opnieuw te installeren!

  Gaarne hulp!

  Grtz. Jordi

 • Martin van R.

  12 december 2010 om 22:01

  Ik dacht dat op die manier misschien toch taken (ook .ics) in Calender op de iPod Touch te importeren zouden zijn. Maar helaas …….

 • Daantje

  15 december 2010 om 22:03

  Ik kan nog steeds niemand uitnodigen als ik een ical afspraak maak op de iphone.

 • Hans S

  2 augustus 2012 om 9:08

  Als ik een .ics afspraak in mijn Ipad I geimporteerd heb (dat gaat overigens prima) kan ik deze echter niet meer wijzigen of verwijderen.
  Weet iemand de oplossing?

Een reactie toevoegen: