Menu

17 september 2012

10.810.8: De auto-save functie uitschakelen

Wanneer je niet zo’n fan bent van de Auto-Save functie in Mountain Lion is er goed nieuws. Sinds OS X Lion worden aanpassingen in documenten automatisch bewaard bij het sluiten van het venster. Hierdoor is het niet nodig om handmatig het document te bewaren.

Echter vinden sommige gebruikers dit storend, een voorbeeld kan zijn dat je een standaard bestaand document bewerkt (bijvoorbeeld een lege factuur) en per ongeluk het venster afsluit waardoor de wijzigingen automatisch worden aangepast. In Mountain Lion heeft Apple hier rekening mee gehouden dat niet iedereen de Auto-Save functie waardeert en de mogelijkheid gegeven deze uit te schakelen. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik op ‘Algemeen’
• Vink de optie ‘Vraag of wijzigingen moeten worden bewaard bij het sluiten van een document”

Door deze optie in te schakelen wordt er tijdens het afsluiten van een document je de vraag gesteld of je de wijzigingen wilt bewaren. Deze optie wordt ook toegepast op alle applicaties die gebruik maken van de Auto-Save functie.

Screencast:

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: