17 september 2012

10.8Slim e-mails verwijderen in de OS X Mail applicatie

Wanneer je in OS X Lion of eerdere versies een e-mail verwijderde in Mail navigeerde je automatisch naar het bovenstaande bericht. Opzich is dit geen probleem echter wanneer je met behulp van de pijltoetsen navigeerde doorheen je inbox kon dit soms vervelend zijn.

Wannneer je een bericht verwijderd ging Mail automatisch terug naar het bovenstaande bericht die je vaak huist wel wilde bewaren, het zou namelijk logischer zijn als hij navigeerde naar het onderstaande bericht. In Mountain Lion heeft Apple dit gedrag aangepast.

Vanaf nu wanneer je een e-mail wilt verwijderen houdt Mail rekening met het navigeer gedrag van de pijltoetsen, wanneer je bovenin start en met behulp van de pijl toets omlaag navigeert zal Mail na het verwijderen van een bericht automatisch dezelfde richting navigeren. In dit geval zal dus na het verwijderen het onderstaande bericht worden geopend.

Het is geen schokbarende verandering, maar dit geeft wel aan dat Apple nadenkt over het gebruiksvriendelijkheid en let op details.

Screencast

Meer tips over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


  • David

    21 januari 2015 om 13:10

    Hallo ik soms geen emails verwijderen in Osx yosimite. Kan iemand mij hepen? Als ik emails verwijder komen ze altijd terug in mijn mails.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!