19 september 2012

10.810.8: De standaard meldingen in Agenda aanpassen

Met de komst van het berichtencentrum is het mogelijk notificaties te krijgen van verschillende applicaties. De standaard aanwezige Mac OS X applicaties kunnen geactiveerd worden voor het berichtencentrum. Vanaf nu is het dus ook mogelijk om meldingen te krijgen voor activiteiten en andere gemaakte afspraken.

Je kunt in Mountain Lion per type activiteit aangeven of je wel of geen notificatie van wilt ontvangen. Om de meldingen aan te passen open je de voorkeuren van de Agenda (voorheen iCal) applicatie via:

Agenda ▸ Voorkeuren… ▸ Meldingen

Er zijn drie soorten opties namelijk: activiteiten, Activiteiten die de hele dag duren en verjaardagen. Hiedvoor kun je een afzonderlijke melding instellen variërend van 'Bij aanvang' tot 'Twee dagen ervóór'. Bij activiteiten die een hele dag duren of een verjaardag is er zelfs de mogelijkheid om een week van te voren een melding te ontvangen.

Wanneer je in het bezit bent van meerdere accounts kun je deze selecteren bij de optie 'Account' en vervolgens het gewenste account te selecteren. Op deze manier kun je de verschillende meldingen aanpassen per account.

Wanneer je de optie 'Gebruik deze standaardmeldingen alleen op deze computer' activeert zullen de meldingen alleen ingesteld worden op de Mac en niet mee gesynchroniseerd worden met behulp van iCloud.

Meer tips voor Agenda kun je hier terugvinden.

geupdate artikelReacties


 • iMarvin

  20 september 2012 om 11:40

  Als ik een nieuwe activiteit aanmaak op mijn Mac, maakt Agenda er automatisch een “hele dag”-activiteit van. Hoe kan ik instellen dat deze standaard “gewoon” een uur bijvoorbeeld pakt?

 • Frank

  3 augustus 2013 om 9:57

  Hoi,

  Ik wil geen tijden in mijn agenda gebruiken.
  Reden: ik gebruik ook ene fysieke (papieren) agenda.
  Is dat mogelijk? Zo ja- hoe?

 • kim

  14 januari 2014 om 13:46

  op mn 5s had ik eerst de mogelijkheid om een 2e agenda melding toe te voegen, dus een uur en een dag van tevoren opeens is deze verdwenen hoe kan dat??

 • Ron

  5 maart 2015 om 10:31

  Hallo! In de agenda op mijn MAC bestaat de mogelijkheid een e-mail te laten sturen als melding. Ik kan echter maar uit 1 e-mailadres kiezen in de dropdownlijst en dat is een gmailadres van mijn zoon. Ik weet niet waarom die daar als enige mogelijkheid terecht is gekomen of hoe ik deze weg kan krijgen of hoe ik een e-mailadres kan toevoegen. Kan iemand mij helpen. Op internet kan ik het niet vinden. Bvd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!