27 juli 2012

10.810.8 Features: Mac App Store

Wanneer er een software-update beschikbaar is voor Mac OS X dan zal deze niet meer in een apart venster worden gedownload. De software-updates zijn vanaf terug te vinden in de Mac App Store onder het tabblad 'Updates'. Wanneer je software-update selecteert via  ▸ software-update… zal automatisch de pagina in de Mac App Store worden geopend.

Wanneer je alle aankopen wilt bekijken in de Mac App Store is dit vanaf nu mogelijk met behulp van de toetscombinaite cmd⌘ + 4 of via het Store-menu in de menubalk. Selecteer hiervoor de optie 'Aankopen' in het Store-menu.

Als je meerdere Macs synchroniseert met behulp van iCloud heb je een extra optie ter beschikking in de Mac App Store. Schakel de optie 'Download aangeschafte aankopen van een andere mac' in via het store-menu in de Mac App Store. Automatisch zal een programma dat je koopt op de ene Mac worden gedownload op je andere Macs. Vanzelfsprekend dienen deze gebruik te maken van het zelfde Apple ID.

Wanneer er een update beschikbaar is voor een bepaalde applicatie dan zal deze automatisch worden gedownload en krijg je een notificatie wanneer dit proces is voltooid, eventueel kun je daarna direct de update installeren.

Mountain Lion controleert dagelijks of er beveiligings-updates beschikbaar zijn en kan deze automatisch uitvoeren direct na een download of herstart. Op deze manier kan Apple sneller reageren op uitbraken van malware en trojans.

Uiteraard kun je zoals in vele applicaties onder Mac OS X eenvoudig een applicatie delen via Twitter, berichten, mail, Facebook, enzovoorts. Vanaf nu is het ook mogelijk de Mac App Store te bekijken in schemvullendeweergave.

Meer tips voor Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jonathan

  27 juli 2012 om 10:50

  + je kan de App store nu in volledig scherm bekijken

 • Djinpa

  28 juli 2012 om 15:25

  Jammer dat Lion is verdwenen uit de lijst in de store bij aangeschafte software na aanschaf ML. ondanks dat ik er wel ooit voor heb betaald!
  Hebben meer mensen dit al ontdekt ?

 • Ronaldo

  30 juli 2012 om 13:12

  Beste Djinpa,

  Bij mij staat ondanks de aanschaf van Mountain Lion de “gewone” Lion nog

  wel in de lijst!

  Ik neem aan bij jouw ook, bij mij staat het onderin.

  gr. Ronaldo

 • Annie Raaijmakers

  31 juli 2012 om 21:56

  Beste Ronaldo,

  Net als bij Djinpa staat Lion niet meer vermeld in de lijst ook Pages niet.

  Groet Annie

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!