22 augustus 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 14)

Wanneer je een herinnering wilt bewerken in de gelijknamige applicatie kun je dit doen door deze te selecteren en vervolgen op de info-knop te klikken. Deze kun je herkennen aan de 'i' in een cirkel naast de herinnering. Echter kan het veel eenvoudiger, dubbelklik op de herinnering en je kunt onmiddellijk deze bewerken.

In OS X Lion waren de visuele effecten in iTunes erg beperkt en een hoop verdwenen. Dit kwam omdat deze niet konden afspelen in de 64-bit mode. Echter zijn deze weer opnieuw toegevoegd in Mountain Lion en kunnen deze gebruikt worden. Je vindt ze terug via de menu-optie: Weergave ▸ Visuele effecten.

De meeste kalenders in Mountain Lion zijn voorzien van een upgrade. De bekendste voorbeelden hiervan zijn die uit Agenda, Herinneringen, enzovoorts. Daarnaast kun je ook een nieuwe kalender bewonderen bij de systeemvoorkeuren van Datum en Tijd. Deze kun je terugvinden via:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Datum en tijd.

De toetscombinatie cmd⌘ + B die oorspronkelijk in Lion (10.7.3 en eerder) de effecten veranderde heeft Apple gewijzigd in Mountain Lion (en 10.7.4). Wanneer je nu het achtergrond effect wilt aanpassen gebruik je de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + ctrl + B.

Dankzij Mountain Lion loopt alles weer soepel en snel. Er is volop nagedacht om de gebruikerservaring te verbeteren voor de Mac gebruiker. Een mooi voorbeeld hiervan is het scrollen, dit loopt soepelder dan voorheen. Echter is er nog een opmerkelijke verbetering aangebracht. Wanneer je een met behulp van de muisaanwijzer op de scrollbalk gaat staan zal je merken dat de scrollbar vergroot zodat je deze eenvoudiger navigeren en handmatig kunt verplaatsen.

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


 • Johan

  22 augustus 2012 om 11:27

  Mijn scrollbalk vergroot zich helemaal niet..?

 • Djinpa

  22 augustus 2012 om 14:07

  Wel jammer dat de Mail zo langzaam is geworden, als je meerdere mails ontvangt en de volgende wil openen dan duurt dat zo maar een seconde voor de mail opent dat lijkt snel maar is bagger langzaam in dit it tijdperk als je het mij vraagt.

 • Djinpa

  22 augustus 2012 om 14:08

  Johan je moet even op de zij lijn klikken dan zie je hem wel.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!