21 oktober 2014

YosemiteYosemite: Gebruikmaken van alternatieve kalenders

agenda icoon os x

Niet iedereen op deze wereld maakt gebruik van dezelfde kalender, daar waar de maya’s ooit stopte in 2012 zijn er nog een hoop andere landen die gebruik maken van een andere kalenders dan de kalender die wij gebruiken.

Zoals dat het voor ons is, is dat voor hun volkomen normaal, maar het kan in combinatie met de Mac wel erg verwarrend zijn. Hier in Nederland en België zullen deze personen zich waarschijnlijk hebben aangepast aan onze jaartallen en dagen omdat ze simpelweg niet anders kunnen.

Maar mochten deze personen toch graag hun agenda willen wijzigen naar hun vertrouwde notatie dan kan dit vanaf nu ook op de Mac, net zoals in iOS 8. Apple heeft OS X Yosemite voorzien van drie alternatieve kalenders namelijk een Chinese, Islamitische en Hebreewse. Hoe je deze kunt activeren lees je in onderstaande stappen terug.

• Open de 'Agenda’ applicatie
• Navigeer naar de menubalk en klik op 'Agenda'
• Open hier de optie 'Voorkeuren'
• Selecteer het tabblad 'Algemeen'

alternatieve kalenders osx

Selecteer vervolgens de optie 'Toon alternatieve kalender' aan. Kies in het drop-down menu de gewenste kalender, deze wordt direct toegepast in de Agenda applicatie. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien wordt naast de standaard kalender ook de alternatieve weergegeven. Op deze manier kunnen personen die graag een alternatieve kalender gebruiken ook de 'onze' zien om verwarring te voorkomen.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!