7 oktober 2014

iOS 8iOS 8: Gebruikmaken van alternatieve kalenders

Niet iedereen op deze aardbol maakt gebruik van dezelfde kalender, daar waar de maya’s ooit stopte in 2012 zijn er nog een hoop landen die gebruik maken van een andere kalenders dan de onze. Dat is voor hun volkomen normaal, maar het kan in combinatie met de iPhone wel erg verwarrend zijn. Hier in Nederland en België zullen deze personen zich waarschijnlijk hebben aangepast aan onze jaartallen en dagen omdat ze simpelweg niet anders kunnen.

Maar mochten deze personen toch graag hun agenda wijzigen naar hun vertrouwde notatie dan kan dit vanaf nu. Apple heeft iOS 8 voorzien van drie alternatieve kalenders namelijk een Chinese, Islamitische en Hebreewse. Hoe je deze kun activeren lees je in onderstaande procedure terug.

• Open de Instellingen applicatie
• Navigeer naar 'Mail, Contacten, Agenda'
• Scroll naar de categorie 'Agenda'
• Tap op 'Alternatieve kalenders'

alternatieveagenda

Selecteer vervolgens de gewenste kalander en onmiddellijk wordt deze toegepast in de Agenda applicatie. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien wordt naast de standaard kalender ook de alternatieve weergegeven. Op deze manier kunnen personen die graag een alternatieve kalender gebruiken ook de 'onze' zien om verwarring te voorkomen.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Serena Layla

  2 februari 2015 om 8:25

  Iphone heeft een foute berekening van de islamitische kalender. Het is vandaag 13 Rabi’a, iphone geeft aan dat het de 12de is.

 • Melek

  10 mei 2016 om 4:08

  De islamitische kalender op iphone loopt een dag achter!

 • Wesley Fabry

  10 mei 2016 om 10:17

  Dit kan alleen Apple oplossen, feedback kun je geven via: http://www.apple.com/feedback/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!