7 oktober 2014

iOS 8iOS 8: Begeleide toegang voorzien van nieuwe functies

iOS heeft de mogelijkheid om delen van het scherm uit te schakelen voor gebruik. Op het eerste gezicht misschien een nutteloze functie echter kan deze wel erg handig zijn. Wanneer een iPad, iPhone of iPod Touch wordt gebruikt voor een demo, publieke opstelling of als je lastige kinderen hebt is het slim de begeleide toegang te activeren.

Hierdoor kun je als eigenaar van het apparaat bepalen welke functies, opties en knoppen een gebruiker op het iDevice mag gebruiken. Begeleide toegang kun je activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Begeleide toegang.

Vervolgens activeer je hier begeleide toegang. Hierna kun je de optie activeren door in een app drie maal te drukken op de thuisknop en de optie in te stellen voor deze app. Meer info hierover vind je terug in deze tip op appletips.

begeleidetoegangios

Nieuw in iOS 8 is de mogelijkheid begeleide toegang af te sluiten met het Touch ID, hierdoor wordt de begeleide functie uitgeschakeld wanneer het Touch ID jouw vingerafdruk scant. Deze optie kun je activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Begeleide toegang ▸ Toegangscode-instellingen.

Verder kun je ook een tijdslimiet inschakelen, dit wil zeggen dat gedurende deze tijd begeleide toegang actief is en zodra deze om is kan de iPhone, iPad of iPod Touch niet meer worden gebruikt tot begeleide toegang wordt gedeactiveerd met de beveilingscode of Touch ID.

tijdslimieten

Tijdslimiet vind je terug door begeleide toegang te activeren door drie maal te drukken om de thuisknop en vervolgens te tappen op 'Opties'. Activeer hier de optie 'Tijdlimieten' en kies een gewenste tijd. Wil je na afloop van de tijd een geluid laten horen of laat de resterende tijd uitspreken, dan kun je dit instellen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Begeleide toegang ▸ Tijdslimieten.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: