7 oktober 2014

iOS 8: Alternatief toetsenbord vertaalt tekst naar meer dan 40 talen

Nu iOS 8 ondersteuning heeft voor alternatieve toetsenborden komen er iedere dag nieuwe toetsenborden bij. We moeten eerlijk zijn dat de meeste additionele toetsenborden onder de maat scoren en meer Android-kopieën zijn. Toch kiezen veel ontwikkelaars ervoor vanaf nul te beginnen en hun toetsenbord een handige en vooral unieke functie te geven.

Hierin is Steven Barnegren zeer zeker in gelukt, hij bracht afgelopen week een alternatief toetsenbord uit voor iOS waarbij het mogelijk is om onmiddellijk woorden te vertalen naar een andere taal. Dit is handig als je met vrienden spreekt in het buitenland of je even een mail in het Engels of een andere taal moet sturen naar een bepaalde dienst.

Uiteraard gaat het hier om letterlijke vertalingen die één op één zijn en dus niet altijd 100% correct zijn op spelling. Dit neemt niet weg dat het een handige functie is, dankzij de sneltoets op het toetsenbord (wereldbol) kun je snel van het 'gewone' toetsenbord switchen naar het vertaal-toetsenbord. Zo kun je wanneer je niet 100% zeker weet hoe de vertaling van een bepaald woord is het toetsenbord raadplegen.

translator-keybord-ios

Verwacht niet dat je vlekkeloos teksten in een andere taal kunt typen, maar je leert er zeker en vast uit en het is een perfecte basis. Het toetsenbord werkt het beste wanneer je woord voor woord vertaalt, het is mogelijk een hele zin te vertalen. Je typt namelijk een hele zin, deze komt te staan in een blauwe balk boven het toetsenbord.

Zodra je deze zin 'verzend' wordt hij vertaald in de gekozen taal. In het begin werd deze getypte zin voortdurend gewijzigd door autocorrectie, dit is verholpen in de laatste update en daarom is dit toetsenbord zeker het proberen waard.

Translator Keyboard
Translator KeyboardCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Steven Barnegren
iPad & iPhone  4+  2 MB DOWNLOAD  € 2.29

Weet je niet hoe je een alternatief toetsenbord moet installeren? Lees dan even deze tip op appletips.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: