8 oktober 2014

iOS 8iOS 8: RSS feeds toevoegen aan koppelingen (Safari)

iOS safari icoon

Apple weet waarschijnlijk niet zo goed hoe ze afscheid moeten nemen van RSS. Eerst verdween de optie in Mail, OS X en iOS, maar nu is hij weer terug in Safari via de koppelingen-optie. Via Koppelingen in Safari kun je in één oogopslag bekijken welke links je vrienden, kennissen en nieuwssites delen.

Voorheen maakte deze functie alleen gebruik van je Twitter account, maar nu kun je ook RSS-feeds van websites toevoegen. Hierdoor worden alle RSS-berichten van deze website getoond in je koppelingen, een soort van 'nieuwe' manier om websites eenvoudig te volgen. Hoe lees je in onderstaande voorbeeld.

• Ga naar Safari en open appletips.nl in je browser
• Tap onderin de navigatiebalk op bladwijzer-icoon (te herkennen aan het boekje)
• Selecteer op het apenstaartje (@)
• Tap hier op 'Abonnementen'

abonnementen-koppelingen

Vervolgens kun je op 'Voeg huidige site toe' tappen om de RSS-feed van de huidige openstaande webpagina toe te voegen. In dit geval is da appletips. Door op deze knop te tappen wordt automatisch de RSS-feed van deze website. Tap op gereed om alle koppelingen te bekijken.

Daarnaast kun je ook via de deel-functie een website toe te voegen aan koppelingen. Open hiervoor de website, tap op de deelknop (vierkant+pijl omhoog) en selecteer de optie 'Voeg toe aan gedeelde koppelingen'. Vervolgens kun je de koppelingen bekijken via bladwijzer-icoon ▸ @ ▸ tap hier op een koppeling en deze zal automatisch de bijhorende link openen in Safari zodat je het artikel kunt lezen of de webpagina bekijken.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!