8 oktober 2014

iOS 8iOS 8: Leuke en nieuwe functies in de Foto applicatie

foto iOS app

De Foto applicatie is completer en handiger in gebruik geworden sinds iOS 8. Zo kun je nu foto’s op een meer 'professionele' manier bewerken en is het mogelijk om alle foto’s te bewaren in iCloud en synchroniseren met al je Apple apparaten.

Nieuw in de Foto applicatie is de mogelijkheid foto’s te markeren als favoriet, dat is handig want als je vaak foto’s maakt is het soms moeilijk de mooiste foto's samen te bekijken. Het was al mogelijk om handmatig een album aan te maken en daarin de leukste foto’s in te plaatsen.

In iOS 8 is dit eenvoudiger geworden, tap gewoon onder de foto op het hartje om deze foto te markeren als favoriet. Vervolgens kun je al deze favorieten foto’s benaderen via de Foto app ▸ Albums ▸ Favorieten.

favorieten-foto

Daarnaast is het ook mogelijk de tijd, datum en locatie per foto te bekijken. Open hiervoor een foto in de foto applicatie en bovenaan in de knoppenbalk kun je de datum, tijd en locatie bekijken. Uiteraard blijven de foto’s nog steeds gegroepeerd in momenten op basis van datum en locatie in de foto applicatie bij de optie 'Foto’s'.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Richard

  8 oktober 2014 om 13:24

  Als ik data uitschakel voor de Foto’s app in instellingen dan komt er telkens als ik de app open de melding dat de data uitstaat.
  Waarvoor heeft de Foto’s app mobiele data nodig, en kan ik die melding uitzetten??
  Bvd
  Richard

 • Geluid verhuur

  8 oktober 2014 om 14:26

  Leuke optie! Momenteel gebruik ik zelf tijdelijk een andere telefoon, maar ik kijk er naar uit om mijn iPhone weer te gaan gebruiken! Over zowel de beeld- als geluidskwaliteit ben ik zeker te spreken.

 • Mark

  8 oktober 2014 om 16:36

  Het zal aan mij liggen maar op de 8.1 beta2 krijg ik niet de favorieten te zien. Heb alle foto’s lokaal op de iphone staan i.p.v. in de cloud. Iemand een oplossing?

  groet,

  Mark

 • Mark

  8 oktober 2014 om 16:38

  Ben er al achter. Blijkt alleen met mijn fotorol te werken! Jammer

 • Ronald

  8 oktober 2014 om 16:44

  Verveld is dat de foto’s in albums die je vanaf een computer via iTunes synchroniseert dit niet werkt.
  Albums die je vanaf de fotorol (of de “recent” folder) maakt slechts virtuele groepen zijn. Foto’s uit deze albums weggooien lukt wel, maar foto’s uit de fotorol weggooien verwijdert deze ook uit de albums!

  Waarom werken de albums niet allemaal op dezelfde manier? Dus ongeacht of ze uit iTunes komen of via iOS zijn aangemaakt?
  Dan kunnen de foto’s ook gekopieerd of verplaatst worden naar die albums en kan ik ze verwijderen uit de fotorol.

 • Tijn

  9 oktober 2014 om 20:45

  Klopt het dat de favorieten functie niet werkt op een iPad?

 • Peter

  2 november 2014 om 9:38

  Hoe kan ik op mijn Iphone foto’s bekijken die op de Imac staan?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!