6 oktober 2014

iOS 8iOS 8: Deel mijn locatie met vrienden uitschakelen

privacy icoon

Dankzij de functie gezinsdeling in iOS 8 kun je nu foto’s, muziek, aankopen, enzovoorts delen met alle leden uit je gezin. Dat is handig want hierdoor moet het gezin een applicatie maar één keer aankopen. Deze gezinsdeling kun je inschakelen via Instellingen ▸ iCloud ▸ Configureer delen met gezin.

Naast het delen van bovenstaande content deel je ook de locatie met je gezinsleden, maar ook vrienden die je ooit in de 'Zoek mijn vrienden' applicatie hebt toegevoegd. Zo wordt de locatie gekoppeld aan bijvoorbeeld je verzonden berichten, maar ook in de zoek mijn vrienden applicatie. Volg onderstaande procedure om deze deling uit te schakelen of te activeren.

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Privacy'
• Tap op 'Locatievoorzieningen'
• Open de optie 'Deel mijn locatie'

locatiedeling uit

Schakel hier de optie 'Deel mijn locatie' in of uit om de delingen te (de)activeren. Via de optie 'Vrienden' vind je een overzicht van alle personen die deze gegevens kunnen bekijken in de 'Zoek mijn vrienden' en berichten applicatie. Wil je liever deze personen de toegang ontzeggen dan moet je op de persoon in de lijst tappen en naar beneden scrollen. Selecteer de optie 'Stop delen van mijn locatie' om het delen te stoppen.

locatiedeling uit2

De locatie wordt gegenereerd van een bepaald apparaat, deze kun je kiezen via de optie 'Van'. Hier heb je een overzicht van alle apparaten die je in het bezit hebt met iOS 8 die je kunt selecteren. Is er een apparaat niet meer in je bezit dan kun je deze verwijderen door met één vinger over de naam van het apparaat te vegen van rechts naar links en de optie 'Verwijder' te selecteren.

Uiteraard is het mogelijk meerdere vrienden toe te voegen aan de lijst voor locatiedeling. Een mogelijkheid hiervoor is via de berichten applicatie, open het gesprek van de persoon waarmee je locatiegegevens wil delen en tap op 'Details’. Vervolgens kun je via de functie via knop 'Deel mijn locatie’ inschakelen. Daarnaast kun je de gratis applicatie 'Zoek mijn vrienden' downloaden om je lijst uit te breiden.

Find My Friends
Find My FriendsApple Watch app
Categorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: Apple Distribution International
iPad & iPhone  4+  1 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!