22 oktober 2014

YosemiteDonkere weergave activeren in OS X

systeemvoorkeuren OS X icoon

Tijdens de introductie van OS X Yosemite op het WWDC afgelopen juni presenteerde Apple de donkere weergave in OS X. Hiermee is het mogelijk de meestal zo felle lichte kleuren om te keren naar een donkere en stijlvollere weergave.

Vanaf OS X Yosemite heeft Apple deze optie standaard ingebouwd en kun je met één optie een aantal zaken donkerder weergeven. Helaas beperkt deze functie zich echter tot de menubalk, Dock en spotlight, maar het is een begin. Hoe je deze donkere weergave kunt activeren lees je in onderstaande procedure:

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik op 'Algemeen'
• Vink de optie 'Gebruik donkere menubalk en donker Dock' aan.

donkere weergave

Je zal merken dat onmiddellijk de menubalk, Dock en spotlight donkergrijs worden weergegeven. Vele vinden het leuk, echter laat de afwerking met betrekking tot de menubalk de wensen over. Wanneer je gebruik maakt van de donkere weergave is het wel aan te raden de weergave voor knoppen, menu’s en vensters aan te passen naar 'Antraciet' (dit kun je doen via de optie 'Weergave') en de markercingskleur ook naar 'Antraciet' voor een mooier geheel.

Lees ook: De Menubalk automatisch verbergen in OS X

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


  • Dennis van der Meer

    22 oktober 2014 om 20:45

    Donkere weergave is echt mooi!

  • Kor

    23 oktober 2014 om 23:13

    Inderdaad, alleen heb ik al diverse menubalk icoontjes van programma’s moeten aanpassen, omdat zwart op zwart niet echt zichtbaar is.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!