9 juni 2014

Mavericks10.9: De doorschijnende menubalk verbergen op externe schermen

mavericks 10.9 icon retinaIn OS X 10.9 Mavericks heeft Apple de mogelijkheid om je bureaublad uit te breiden met behulp van extra schermen sterk verbeterd. Het was in de voorgaande versies van OS X uiteraard al mogelijk een extern beeldscherm toe te voegen, echter hikte je hierbij toch tegen verschillende problemen en beperkingen aan.

Gelukkig heeft Apple deze opgelost en zijn er enkele nieuwe functies toegevoegd. Vanaf nu heb je toegang tot de menubalk op alle schermen, deze wordt nu doorschijnend weergegeven en kan dus overal snel geraadpleegd worden. Toch zijn er een aantal gebruikers die deze functie niet zo handig vinden en willen liever de menubalk maar op één scherm weergeven. Dit kan worden toegepast via onderstaande stappen:

• Open de Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer vervolgens naar ‘Mission Control’

doorschijnende

Schakel hier de optie ‘Beeldschermen hebben afzonderlijke spaces’ uit. Herstart vervolgens je Mac om tot het gewenste resultaat te komen. Wanneer je nu meerdere schermen koppelt aan je Mac zal je merken dat je slecht één scherm kan voorzien van een menubalk en/of Dock.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


  • kor

    9 juni 2014 om 10:02

    Nadeel hiervan is dat als je op het ene scherm een programma full-screen zet je het andere scherm niet meer kunt gebruiken. Als je nl. naar een ander programma switched, dan verdwijnt het full-scherm programma uit beeld.

Een reactie toevoegen: