25 oktober 2013

Mavericks10.9: De verbeterde Agenda applicatie

agenda ical icon retinaWanneer je de Agenda applicatie opstart in OS X 10.9 Mavericks merkt je uiteraard onmiddellijk het nieuwe grafische uiterlijk. Deze ziet er niet alleen een stuk strakker uit, maar is bovendien ook veel gebruiksvriendelijke geworden.

Als je de maand-weergave activeert zal je merken dat je niet meer met behulp van de pijltoetsen hoeft te navigeren tussen de verschillende maanden. Nu kun je alle maanden eenvoudig raadplegen door naar boven of beneden te scrollen. In de weekweergave dien je van links naar rechts te scrollen.

weekwwergaveagenda

Bij het bekijken van een afspraak waarbij ook een adres is toegevoegd kun je dankzij de nieuwe Kaarten applicatie onmiddellijk de locatie bekijken op de landkaart. Wanneer je op de datum klikt kun je bij de optie 'Reistijd’ de verschillend routes raadplegen en eventueel hierop je melding aanpassen voor je afspraak. Daarnaast wordt het pop-up venster van de activiteit strakker weergegeven en wordt alles duidelijker weergegeven.

afspraakagenda

Via de kleurtag bovenin de activiteit kun je snel en eenvoudig de agenda aanpassen van bijvoorbeeld privé- naar werkagenda. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om notities, bijlagen, webpagina's, etc toe te voegen aan de activiteit.

Meer over Maverick kun je hier terugvinden.Reacties


 • martin mol

  25 oktober 2013 om 10:28

  Nadeel is nog steeds dat uitnodigingen automatisch bevestigd worden. InOutlook 2011 heb je daar een keuze in. Super vervelend.

 • robert

  25 oktober 2013 om 10:45

  Is er nog een correcte manier van invoeren van adres? Lukt mij nu enkel met plaatsnamen en adressen uit het adresboek. Maar als ik een adres intik herkent iCal dat niet.

 • JW Neuberg

  25 oktober 2013 om 10:52

  Is er een instelling om de begintijd bij een afspraak niet te tonen ? Dit had ik niet in ML.

 • Job

  25 oktober 2013 om 11:33

  Is het mogelijk om de kleur van ‘vandaag’ (is nu vies zalmroze) aan te passen. Deze kleur is erg onduidelijk.

 • Riemer

  25 oktober 2013 om 14:12

  Jammer dat er geen scheidingslijnen zitten tussen de dagen bij weekindeling. Vooral bij weekend uitkijken!!

 • Liz

  25 oktober 2013 om 17:40

  Mooi, dat nieuwe grafische uiterlijk van agenda en adresboek, eindelijk dat lelijke bruine leer weg! Waarom nog steeds wél die afschuwelijke oude iconen voor agenda, adresboek en notities?

 • hans kampers

  26 oktober 2013 om 8:27

  Na de update ben ik wel allerlei gekochte extra’s kwijt zoals internationale feestdagen, voetbalwedstrijden. Ook loopt het niet meer gelijk tussen iPhone en iPad.

 • Dirk Altena

  26 oktober 2013 om 9:20

  Bij de nieuwe ontwerpen van Apple is de trend om de letters en lijnen steeds lichter te maken. Steeds minder contrast. Ook in de nieuwe Agenda van Mavericks. Misschien mooi maar voor wat oudere ogen (die werken ook met Apple!) steeds moeilijker te lezen. Steeds grotere doelgroep, aandacht graag !

 • JohnB

  26 oktober 2013 om 9:41

  Ik ben na het installeren van Maverick al mijn bestaande agenda,s kwijt.

  Iemand een idee hoe ik die weer terug kan krijgen?

 • Paul Gortemulder

  27 oktober 2013 om 14:54

  Is er iemand die mij kan vertellen of ik in de standaard agenda in Mavericks complexe agendapunten kan maken zoals onderstaande plaatjes laten zien? Deze printscreens komen van Active Desktop Calendar

  Bij voorbaat dank!! Groeten Paul.

  http://www.imagebam.com/image/0092d9284168798
  http://www.imagebam.com/image/70d304284168799
  http://www.imagebam.com/image/54fb73284168801
  http://www.imagebam.com/image/12b440284168803

 • iWim

  28 oktober 2013 om 21:48

  Sinds ik Mavericks heb geïnstalleerd werkt mijn agenda niet meer. Bij het opstarten krijg ik een bewegend balkje boven in beeld met de tekst “agenda’s naar severaccount verplaatsen”. Het balkje blijft in beeld maar er gebeurt verder niets. De menu’s bovenin zijn niet te gebruiken en de app werkt verder niet.

  Als ik Google naar dit probleem is er iemand met het advies om de Mac te herstarten met de options-toets ingedrukt. Vervolgens met het schijfhulpprogramma de Mac HD herstellen en vervolgens de schijfbevoegdheden herstellen. Daarna de Mac weer herstarten met de toetsen Options+command+P+R ingedrukt houden. De Mac start vervolgens 3x opnieuw op en dan zou het probleem verholpen moeten zijn.

  In mijn geval is er na het volgen van deze stappen niets veranderd aan de situatie. De agenda app is nog steeds onbruikbaar.

  Kent iemand dit probleem en hoe kan ik het oplossen?

 • Yfke

  2 november 2013 om 17:31

  Handig, die reistijd! Maar weet iemand of het ook mogelijk is om een reistijd NA je afspraak in te plannen? Ik zie nu alleen de optie om de heenweg in te plannen…

 • PIM

  27 juni 2015 om 12:25

  Ik zou heel graag een keuze willen hebben in het menu van de reistijd voor de fiets. Doe namelijk alles op de fiets!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!