25 oktober 2013

Mavericks10.9: Het berichtencentrum onder de loep

berichtencentrumNieuw is het berichtencentrum niet, echter wordt het gebruik ervan in Mavericks beter. Zo kun je direct vanuit een melding reageren op een iMessage of binnenkomend e-mail bericht. Selecteer hiervoor de melding en klik vervolgens op de optie 'Aan afz.' voor een e-mail bericht en bij een iMessage volstaat het om 'Antwoord' te selecteren.

Vanuit de melding kun je een bericht samenstellen en versturen, hiervoor hoeft de Berichten applicatie niet actief zijn. Via de meldingen is het ook mogelijk een FaceTime gesprek te beantwoorden.

meldingenbc

In Mountain Lion was het al mogelijk om snel vanuit het berichtencentrum een Tweet of Facebook bericht te plaatsen, vanaf 10.9 worden deze opties uitgebreid. Zo kun je snel en bericht op LinkedIn plaatsen of een iMessage bericht opmaken en versturen. Deze opties vind je terug bovenin het berichtencentrum, als dit niet het geval is dien je de deelknoppen te activeren via:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Berichtgeving ▸ Deelknoppen.

Snelberichten

Naast deze opties heeft Apple ook meldingen beschikbaar gesteld voor Safari, op deze manier kunnen websites meldingen sturen naar jou Mac, zelfs wanneer Safari niet actief is. Hierdoor kun je een melding, zoals nieuwsberichten, ontvangen zonder een extra applicatie te installeren op je Mac. Op korte termijn zal ook apple tips dit gaan ondersteunen.

Wanneer je Mac in sluimerstand actief is kun je alsnog meldingen ontvangen, bij het 'ontwaken' van je Mac krijg je dan keurig op het inlogscherm alle meldingen te zien. Bijkomend voordeel, alle meldingen worden vanaf nu gesynchroniseerd met iOS 7+ apparaten en Macs die zijn voorzien van OS X 10.9 Mavericks.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


  • Mike

    25 oktober 2013 om 11:33

    Fijn dat jullie in de toekomst ook de nieuwsberichten laten opkomen ;-)

  • McJohn

    26 oktober 2013 om 20:14

    Heb eigenlijk het berichtencentrum in Mountain Lion amper gebruikt. Was een beetje een “dode feature” voor mij. Doch in Mavericks lijkt het een stuk volwassener en begin er nu echt het nut van in te zien.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!