7 december 2013

10.9: Safari-webmateriaal processen afsluiten

safari icon retinaSinds OS X 10.9 Mavericks heeft iedere geopende webpagina in Safari zijn eigen virtuele omgeving met bijbehorende proces-ID. Hierdoor wordt voorkomen dat een bepaalde website de webbrowser laat crashen. Wanneer een webpagina zich niet gedraagt zoals het hoort dan heeft alleen het tabblad met de content hiervan last.

Ieder geopend tabblad in Safari kun je hierdoor ook terugvinden in de activiteitenweergave applicatie die standaard aanwezig is in 10.9 Mavericks. Je kunt deze applicatie terugvinden in de map: Programma's ▸ Hulpprogramma's.

Op het moment dat je één of meerdere webpagina's heb geopend in Safari dan zal afhankelijk van het aantal tabbladen meerdere malen de procesnaam 'Safari-webmateriaal' verschijnen. Mochten deze niet direct in het venster worden weergegeven type dan'safari' in het zoekveld rechtsboven in het venster.

safari-content

In he overzicht kun je zien hoeveel CPU en CPU-tijd een webpagina vraagt. Door op 'Safari-webmateriaal' te dubbelklikken kun je door op de 'Stop'-knop te klikken een tabblad afsluiten en forceren om opnieuw te laden.

Maar welk 'Safari-webmateriaal' proces hoort bij de verschillende tabbladen? Het vreemde is dat je deze informatie niet kunt zien door erop te dubbelklikken, maar wanneer je de muis op een 'Safari-webmateriaal' proces plaatst verschijnt er na enige ogenblikken de naam van de website in een lichtgeel pop-up venster. Op deze manier kun je de webpagina en het bijbehorende 'Safari-webmateriaal' proces terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!