15 maart 2014

10.9: Handige toetscombinaties voor de kaarten applicatie

kaarten os x mapsMet de nieuwe kaarten applicatie in OS X 10.9 Mavericks is het eenvoudiger dan ooit om een route uit te stippelen vanachter je Mac. Zodra je deze hebt samengesteld kun je ervoor kiezen deze af te drukken als PDF of door te sturen naar je iPhone, iPad of iPod Touch.

Met behulp van verschillende toetscombinaties kun je navigeren door de kaarten in de gelijknamige applicatie. Zo kun je bijvoorbeeld in- en uitzoomen met behulp van de toestcombinatie cmd⌘ + plus of min toets. Met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + L kun je onmiddellijk je huidige locatie bekijken.

kaarten-draaien

Daarnaast kun je de kaarten ook 360 graden draaien, dit kun je doen met behulp van de toetscombinatie option⌥ + pijltoets links of rechts. Op deze manier kun je de kaart geheel draaien, mocht je het noorden kwijt zijn kun je de toetscombinatie cmd⌘ + pijltoets omhoog gebruiken om de kaart weer noordelijke richting plaatsen.

Meer over Kaarten kun je hier terugvinden.


Reacties


  • Kor de Vries

    15 maart 2014 om 22:56

    Draaien in de kaartenapplicatie is niet met Command + pijltjestoets links en rechts, maar Alt + pijltoets links en rechts. Het is wel Command + pijltoets omhoog om de kaart weer in noordelijke richting te krijgen.

    Inzoomen kan trouwens ook met Alt + pijltoets omhoog (inzoomen) en Alt + pijltoets omlaag (uitzoomen), naast Command + plus (inzoomen) en Command + min (uitzoomen).

Een reactie toevoegen: