14 maart 2014

Taken als .txt bestand importeren in de Herinneringen app

HerinneringenIn de OS X Herinneringen applicatie is geen optie aanwezig om taken te importeren. Mocht je toch een flinke lijst aan taken willen toevoegen aan de applicatie dan is dat mogelijk met behulp van Applescript.

Kopieer de taken die je wilt toevoegen in een leeg Teksteditor document. Gebruik per taak 1 regel en zorg ervoor dat er geen lege regels in het gehele document aanwezig zijn.

Converteer hierna het document naar platte tekst dit kan met behulp van de toetscombinatie: shift⇧ + cmd⌘ +T en via het teksteditor menu: Opmaak ▸ Converteer naar platte tekst. Bewaar hierna het document op het bureaublad met de naam 'importeer.txt'.

Schermafbeelding 2014-03-13 om 16.29.06

Start nu de AppleScript-Editor (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en plak het onderstaande script in de editor:

set theFileContents to (read file "Users:richard:Desktop:importeer.txt") -- wijzig pad
set theLines to paragraphs of theFileContents
repeat with eachLine in theLines
	tell application "Calendar"
		tell calendar "appletips" -- wijzig lijst naam
			make new todo at end with properties {summary:eachLine}
		end tell
	end tell
end repeat

herinneringen2

Regel 3: Wijzig het pad naar je het txt bestand dat je wilt importeren in de herinneringen applicatie.

Regel 6: In het voorbeeld importeren we de taken in de lijst 'appletips', wijzig deze naam in de lijst waarin je de taken wilt importeren. Let op dat deze lijst al is aangemaakt in de herinneringen applicatie voor dat je daadwerkelijk gaat importeren!

Klik op de knop 'Compileer' om het script te testen op eventuele syntax fouten. Wanneer er geen fouten worden gemeld dan kun je met behulp van de knop 'Voer uit' het script activeren.

herinneringen3

De taken zullen nu regel voor regel worden geïmporteerd in de aangegeven takenlijst. Onderin het Applescript venster kun je de voortgang bekijken, check hierna in de Herinneringen applicatie of de taken verschijnen in de takenlijst.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!