14 maart 2014

OS X: Voortgang van downloads bekijken vanuit het Dock

dock icon retinaSinds OS X 10.9 Mountain Lion krijg je tijdens het kopiëren van een bestand een statusbalkje te zien onder het gekopieerde bestand. Op deze manier wordt de voortgang van het kopiëren weergegeven.

Dit soort balkjes zijn ook terug te vinden in iOS en OS X wanneer je bijvoorbeeld een applicatie update of download. Hierdoor is het pop-up venster dat het kopieerproces normaal weergeeft overbodig geworden. Tijdens het kopiëren verschijnt er boven het icon van het bestand een symbool met een kruisje. Wanneer je hierop klikt is het mogelijk om het kopieerproces af te breken.

Niet alleen tijdens het kopiëren kun je deze balk benaderen, maar ook tijdens het downloaden van een bestand. Via het Dock kun je het download-proces bekijken. Hiervoor dien je de download-map toe te voegen aan het Dock. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Finder
• Navigeer naar je Thuis-map
• Sleep de map ‘Downloads’ naar de rechterkant van het Dock

downloadproces

Laat los om de download-map in het Dock te plaatsen. Wanneer je nu een bestand download kun je het download-proces bekijken vanuit het Dock, via de statusbalk onder de map. Wanneer je klikt op de download-map in het Dock wordt deze geopend in een raster, lijst of waaier en kun je het gehele download-proces in tijdweergave bekijken.

Meer over Dock kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!