13 maart 2014

iOS 7Kleine wijzigingen in iOS 7.1 (deel 2)

ios-7.1-icon-retinaBelscherm
Niet alleen het oproepscherm heeft afscheid genomen van rechte blokken, maar ook het belscherm. Wanneer je handmatig een telefoonnummer wil invoeren zal je merken dat alle knoppen veranderd zijn in gelijke cirkels.

Uiteraard waren de nummers voorzien van een cirkel, maar nu is ook de belknop aangepast zodat deze beter in het concept past.

belknoppen

Oproepscherm
Het oproepscherm in iOS 7.1 is duidelijk op de schop gegaan en ziet er bijzonder strak uit. Geen rechte blokken meer, maar leuke vrolijke cirkels. In onderstaande afbeeldingen kun je het verschil tussen iOS 7 en iOS 7.1 bekijken.

Oproepscherm2

Adresbalk
De adresbalk en tevens zoekbalk in Safari heeft een kleine verandering ondergaan. Zo is er niet meer de tekst ‘Zoek of voer adres in’ te zien, maar de boodschap: 'Typ zoekterm of sitenaam’. Of het nu echt een verbetering is weten we niet, maar een kleine wijziging is het zeker.

adresbalksafari

Nieuwe iconen
Apple heeft de iconen van de Berichten, FaceTime en Telefoon applicatie vernieuwd. Op het eerste zicht lijkt er nauwelijks iets te zijn veranderd, maar toch is er een verschil met de iconen in iOS 7. Het felle groen heeft plaats gemaakt voor een iets donkere variant en valt beter op bij lichtere achtergronden. Bekijk hieronder het verschil tussen iOS 7 en iOS 7.1.

iconendonker

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Menno

  13 maart 2014 om 10:17

  Ook zie je voortaan geen icoontje meer dwars door het scherm als je het volume wilt wijzigen tijdens het kijken van een (Youtube) filmpje. Perfect!

 • Ria

  13 maart 2014 om 11:19

  Zojuist een update naar IOS7.1 gedaan op mijn iPad mini. En ineens is het ‘Dock’ (onderbalk) saai grijs in plaats van transparant. Ook de samengevoegde apps zitten is een raar grijs blokje. Weet iemand of dit terug te zetten valt naar transparant? En zo ja; hoe? En is dat met de iPhone ook zo?

 • Ria

  13 maart 2014 om 11:29

  Zelf opgelost via ‘verhoog contrast’….kwestie van een knopje uit zetten…:-)

 • vincej

  13 maart 2014 om 17:03

  En de compacte stem van voice over is ook veranderd.

 • Patrick

  13 maart 2014 om 21:45

  En ik heb sinds 7.1 dat Apps regelmatig lang ‘hangen’ als ik ze open. Als ik geduldig genoeg ben, ca 10 seconden, ‘onthangen’ ze. Zowel verse start als multitaskend :( #iphone 5s

 • Piet

  14 maart 2014 om 10:00

  – snelheid waarmee mapjes/apps worden geopend/afgesloten is verbeterd.
  – de weerapp heeft andere icoontjes gekregen
  – kaarten app randen zijn transparanter geworden

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!