14 november 2013

Mavericks10.9: iCloud Sleutelhanger een wachtwoord laten genereren

icloud keychain sleutelhangerEen nieuwe functie voor OS X Mavericks is iCloud Sleutelhanger, via deze optie worden je wachtwoorden en account gegevens bewaard in iCloud. Het internet is fijn, maar voor alles heb je tegenwoordig een gebruikersnaam en wachtwoord nodig, dit is voor de beveiliging uiteraard goed, maar kan ook vrij lastig zijn.

Met de komst van iCloud Sleutelhanger is het mogelijk al deze wachtwoorden en gebruikersnamen automatisch te laten invullen op de verschillende webpagina’s. Bovendien kun je Safari zelf een wachtwood laten generen, dit is niet zomaar een wachtwoord, maar eentje die nauwelijks te raden of te kraken is. Volg hiervoor onderstaande procedure:

Activeer eerst iCloud Sleutelhanger, dit doe je via:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ Sleutelhanger. Volg vervolgens de beveiligings-stappen en open hierna Safari.

w8woordsuggestieosx

Wanneer je nu een nieuw account aanmaakt of een bestaand wachtwoord wilt wijzigen krijg je onder het wachtwoord-veld een extra optie te zien met daarin een nieuw en sterk wachtwoord. Deze wordt automatisch ingevuld en bewaard in je iCloud sleutelhanger en gesynchroniseerd met al je iCloud apparaten.

Meer over 10.9 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jasper

  14 november 2013 om 10:08

  En als ik dan een keer bij mn ouders mn company mail wil openen met zo’n enorm wachtwoord? Op de PC werkt het toch niet? Hoe kom ik achter dat gegenereerde password?

 • Harrie

  14 november 2013 om 10:33

  Ben ik helemaal met je eens Jasper.

  Of als mijn invoer veld ineens naar Facebook wil met een andere tool, die op Facebook inlogt.

  Of een website, die bij aanvragen nieuwe password een ander laat intikken, maar dat kent de sleutelhanger dan niet, als je de volgende keer via het normale invoerveld inlogt.

 • AT024

  15 november 2013 om 0:18

  Daarom is het allemaal bullshit

 • Jasper

  15 november 2013 om 9:31

  Kortom, bewaren mag maar niet ook nog eens een wachtwoord voor mij bedenken…

 • Fred Zelders

  15 november 2013 om 11:20

  Via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud ▸ Sleutelhanger geen mogelijkheid om instellingen te beheren.

  » http://cl.ly/image/1J2N2M2M3B3N

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!