14 november 2013

iOS 7iOS 7: Weergave van lange berichten in de berichten app

berichten logo 7 retinaDankzij de gratis berichtendienst van Apple kun je eenvoudig met andere iOS en Mac gebruikers berichten uitwisselen. Dit is uiteraard erg handig want op deze manier bespaar je alweer een hoop extra kosten. Met behulp van iMessage kun je oneindig lange berichten sturen zonder dat er hiervoor een prijs wordt aangerekend.

Wanneer je een traditioneel SMS-bericht verstuurd ben je al gauw afhankelijk van de beperking van 160 karakters. Een iMessage kan dus extreem lang zijn, in voorgaande versies krijg je dan een waslijst aan tekst doorgestuurd gekregen, gelukkig heeft Apple dit gedrag aangepast en wordt nu lange iMessage berichten verbeterd weergegeven.

Wanneer je een lang bericht ontvangt wordt deze automatisch verkort weergegeven, onderaan het bericht vind je dan het groter dan teken (>) dat duid op een vervolg. Wanneer je dan op het bericht tapt wordt deze schermvullend weergegeven en kun je deze eenvoudig lezen.

langmessage

De functie is te vergelijken met de Reader-optie in Safari. Het is niet duidelijk vanaf wanneer iOS deze weergave activeert, want in sommige gevallen worden ‘lange’ berichten toch nog op de oorspronkelijke manier weergegeven. Één ding is zeker, vanaf 1850 karakters wordt een bericht vereenvoudigd weergegeven.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Davey Groothedde

  14 november 2013 om 12:41

  Idd, zeker veel overzichtelijker!

 • jos van teeffelen

  14 november 2013 om 19:44

  ik heb OSX Maverick geinstelleerd op mijn macbook pro zonder problemen, en op mijn MacMini. Op mijn MacMini ben ik nu elke keer alle icoontjes op het bureaublad kwijt, behalve die van de harddisk en de externe schijf. Ik kan de icoontjes wel uit Documenten weer op het bureaublad zetten, maar nadat de Mac in slaapstand heeft gestaan of na een nieuwe opstart zijn ze weer weg. Ik kan niet vinden waar ik ze kan herstellen zodat ze net als vroeger gewoon blijven staan.
  Wie kan helpen??

Een reactie toevoegen: