1 december 2013

Mavericks10.9: Mac App Store en officiële Apple apps voorzien van een tag

tags_icon_finderDe mogelijkheid om tags toe te kennen aan bestanden en documenten in Finder is nieuw in Mavericks. Op deze manier kun je snel een alle documenten bekijken uit één categorie.

Toch kun je niet aan alle bestanden en applicaties een tag toevoegen. Wanneer je probeert een tag toe te kennen aan een officiële Apple applicatie of een applicatie die je gedownload hebt in de Mac App Store kun je deze niet voorzien van een tag. Toch is dit mogelijk via een kleine omweg, volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open ‘Finder’
• Navigeer naar de map ‘Programma’s’
• Selecteer een applicatie die je wilt voorzien van een tag
• Voer de toetscombinatie cmd⌘ + i uit (of open in het context menu de optie ‘Toon info’

tagstoekennenapp

Klik onderaan op het hangslot en voer je gebruikerswachtwoord in. Open vervolgens de optie ‘Delen en bevoegdheden’ en selecteer hier bij ‘everyone’ de optie ‘Lezen en schrijven’. Zodra deze aanpassing is uitgevoerd kun je voor deze applicatie tags toekennen. Dit kan al bovenin het info-venster in het tekstveld.

Je dient deze stappen te volgen bij iedere applicatie die je wilt voorzien van tags. Applicaties die je hebt gedownload buiten de Mac App Store kun je in de meeste gevallen al onmiddellijk voorzien van een tag.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: