3 maart 2016

OS X: Mappen openen in een nieuw Finder venster in plaats van tabblad

Finder icoon

Sinds OS X 10.9 is het mogelijk om mappen te openen in tabbladen in Finder. Via deze functie kun je tientallen Finder vensters openen in één vensters.

Dit kan handig zijn, maar bij het slepen van de ene map naar de andere kan het lastig zijn. Het openen in een tabblad wordt uitgevoerd wanneer je een map opent met de cmd⌘-toets ingedrukt of met behulp van een secundaire klik.

Wil je dit niet? Dan kun je ervoor kiezen om de mappen te openen in een nieuw venster in plaats van een tabblad. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open Finder
• Navigeer naar de menubalk
• Open hier het Finder-menu
• Selecteer de optie ‘Voorkeuren’

mappen openen nieuw venster ipv tabblad

Open het tabblad 'Algemeen' en schakel de optie 'Open mappen in tabbladen, niet in vensters’ uit. Wanneer je nu een map opent via een secundaire klik of met behulp van de de cmd⌘-toets zal deze worden geopend in een nieuw venster.

Lees ook: Finder tags in het Dock plaatsenReacties


  • Kor

    3 maart 2016 om 21:31

    Je kunt ook de map selecteren en dan met de ctrl-toets of een click met de rechtermuisknop ingedrukt het menu oproepen, je ziet dan “Open in nieuw tabblad”, als je dan de alt-toets ⌥ indrukt, dan wordt de keuze “Open in nieuw venster”.

  • Paul

    4 maart 2016 om 7:34

    Tip: maak een venster met 2 Finder mappen. In elke Finder map kan je naar hartelust tabbladen maken. Van daaruit kun je kopieren en slepen wat je wil.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!