11 mei 2014

Mavericks10.9: Meerdere kaarten openen in verschillende vensters

kaarten os x mapsMet de nieuwe kaarten applicatie in OS X 10.9 Mavericks is het eenvoudiger dan ooit om een route uit te stippelen vanachter je Mac. Zodra je de route hebt samengesteld kun je deze afdrukken als PDF of direct door te sturen naar je iPhone, iPad of iPod Touch.

Het kan voorkomen dat je graag twee of meerdere routes tegelijkertijd wilt uitstippelen op je Mac. Dit kan uiteraard niet in één venster. Door een extra venster te openen kun je één of meerdere extra kaarten openen.

Met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + N kun je een extra vensters openen, daarnaast kun je ook via het Archief-menu in de menubalk de optie ‘Nieuw venster’ te selecteren.

vensterkaarten

Mocht je in het huidige venster een bepaald gebied openen in een nieuw venster dan kan dit door met behulp van een secundaire klik te klikken op dat gebied op de kaart. Selecteer vervolgens in het contexmenu de optie ‘Nieuw venster op deze locatie’. Onmiddellijk wordt er een nieuw venster geopend met deze nieuwe locatie, uiteraard kan het vorige venster ook nog gebruikt worden zonder enige wijziging van de kaart.

Meer over Kaarten kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!