11 mei 2014

Persoonlijk Twitter archief downloaden

Twitter logo 7 retinaMet behulp van sociale media kun je eenvoudig communiceren met je vrienden, familie en kennissen en kun je op een vrij eenvoudige wijze je gevoel delen met de hele wereld. Wanneer je eens terug kijkt naar de tweets die je in het verleden hebt geplaatst kun je een hoop mooie en leuke herinneringen bekijken en opnieuw herbeleven.

Mocht je om één of andere reden graag dit ‘archief’ willen bewaren, dan kun je ervoor kiezen om al je tweets te exporteren en bewaren op je Mac. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open een webbrowser
• Navigeer naar twitter.com
• Log in met je Twitter account
• Klik op het tandwiel om de instellingen te openen
• Open in het menu ‘Settings'

twitterarchief

Open hier vervolgens het tabblad ‘Account’ en scroll naar de optie ‘Your Twitter archive’. Klik hier op de knop ‘Request your archive’ en onmiddellijk wordt er een verzoek ingediend om je gehele twitter archief samen te stellen om te kunnen downloaden. Via een e-mail zul je dan vervolgens een link toegestuurd krijgen waarmee je het archief kunt downloaden. De tweets zijn verzameld in een csv-bestand dat je kunt importeren in programma’s zoals Numbers en Microsoft Excel.

Meer over Twitter kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!