27 oktober 2013

MavericksNieuw in Mavericks: De kaarten applicatie

kaarten os x mapsDe kaarten applicatie is zoals op de iPad, iPhone en iPod Touch vanaf nu ook beschikbaar in OS X Mavericks. Deze volledig nieuwe applicatie biedt je snel de mogelijkheid om locaties op te zoeken vanaf je Mac. Daarnaast is het mogelijk om een route te bepalen vanaf je Mac en deze vervolgens met behulp van de deelfunctie doorsturen naar je iDevice (iPhone 4s en hoger, iPod Touch 3e generatie en hoger of iPad 2 en hoger) .

Op je iDevice krijg je een melding dat er een route is gegenereerd, hierna wordt de kaarten applicatie geopend en kun je de route starten. Een bijzonder handige functie als je rustig je route wil bepalen op een groot scherm.

Uiteraard is het mogelijk verschillende opties te raadplegen binnen de applicatie, bijvoorbeeld het tonen van actuele verkeer informatie. Daarnaast kun je snel en eenvoudig de Standaard-, Hybride- en Satelliet weergave raadplegen.

kaarten1

Nieuw in iOS 7 en OS X Mavericks is de mogelijkheid om bladwijzers toe te voegen aan de kaarten applicatie. Hiermee kun locaties bewaren in de handige bladwijzermap. Deze kun je raadplegen naast de zoekblak, om een bladwijzer toe te voegen dien je eerst de locatie op te zoeken in de kaarten applicatie en vervolgens klik je op het i-icon. Selecteer hier vervolgens de optie 'Voeg bladwijzer toe, onmiddellijk wordt de bladwijzer gesynchroniseerd met iCloud en kun je hem raadplegen op je iDevice of andere Mac.

kaarten2

Net zoals de iOS Applicatie ondersteund ook de OS X applicatie van Kaarten de 3D weergave. Deze kun je activeren door de satelliet weergave te selecteren en vervolgens te klikken op het gebouwen-icon. Uiteraard moet de stad wel de 3D-functie ondersteunen, hier vind je een overzicht van alle steden die op dit moment beschikbaar zijn in 3D.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Wim

  27 oktober 2013 om 12:50

  Bij de optie ‘Delen’, staan mij iOS-apparaten er niet bij. Moet dat ergens ingesteld worden?

 • Leão

  27 oktober 2013 om 15:28

  Bij mij staat bij “kaarten” – “delen” ook geen iphone of ipad genoemd, hoe stel je dat in?

 • r belderbos

  27 oktober 2013 om 20:46

  Mijn iphone 4 staat wel in de lijst om de route naartoe te sturen, alleen ontvang ik niets. Is dit pas vanaf de 4s mogelijk wellicht?

 • Niels

  27 oktober 2013 om 23:45

  Je iDevice moet iOS7.0.3 geïnstalleerd hebben en turn-by-turn navigatie ondersteunen (dus vanaf de iPhone 4s en iPad 2)

 • Jantje

  29 oktober 2013 om 8:50

  Hoe verwijder je nu je locaties die rechts staan?
  Heb enkele routes gemaakt maar na gebruik mogen die definitief verwijderd worden – ik vind het nergens in deze App (iMac) waar je dit kan doen.

 • Timothy

  29 oktober 2013 om 16:21

  Bij mij ook geen iOS device beschikbaar bij de ‘Deel’-optie. -_-

 • Wesley Fabry

  29 oktober 2013 om 17:34

  Mensen die de deel-optie niet zien raad ik aan icloud opnieuw toe te voegen aan de systeemvoorkeuren

 • Eric

  4 november 2013 om 21:56

  Ik krijg geen kaart te zien op mijn beeldscherm . Wel mijn lokatie maar deze staat alleen op een raster. Moet ik wat andersinstellen?

 • Wesley

  8 december 2013 om 11:41

  Ik had even een vraag:

  op de imac heb ik een vaste internet verbinding, maar om mijn lokatie te zoeken vraagt ie of ik wifi wil aanzetten.
  Is er een optie om de thuis lokatie standaard ergens in te stellen zodat ik niet wifi hoe aan te zetten?

 • Jan

  23 december 2013 om 8:21

  Aangemaakte routes die in het venster rechts (route) staan kun je verwijderen door eerst op het bladijzer icon te klikken. Vanuit de map “recent” kun je ze dan naar de prullenmand te slepen.

 • rene

  16 januari 2014 om 9:39

  vraag:ik maak op de Imac OSX 10.9.1 een afspraak in agenda als ik een straat in vul krijg ik ook een kaart te zien ik zeg oké en ik dacht dat zie ik ook op mijn Iphone 5s maar nee. Ook als ik op mijn Iphone of Ipad Air een adres in vul zie ik geen kaart. Waarom wijkt een Iphone of Ipad zoveel af van een Imac het iedere keer weer anders. een oplossing weet ik al ga met agenda over naar week call.
  Dat is het zelfde als je een BMW koopt en je legt er Grieksekralenmat in de stoel

 • richard

  11 april 2014 om 18:29

  kan je die bladwijzers ook standaard op alfabetische volgorde laten sorteren?

 • Felix

  14 mei 2014 om 11:33

  Ik krijg geen kaart te zien op mijn beeldscherm . Wel mijn lokatie maar deze staat alleen op een raster. Moet ik wat anders instellen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!