28 oktober 2013

Mavericks10.9 Finder: Tags in de navigatiekolom beheren

finder icon retinaMet behulp van de nieuwe Tags-functie in OS X 10.9 Mavericks kun je snel en eenvoudig bestanden en mappen voorzien van een specifieke tag. Vervolgens kun je deze bestanden en mappen snel terugvinden via de navigatiekolom in Finder.

Standaard worden hier alle tags weergegeven, echter kun je er ook voor kiezen om maar enkele te tonen of deze zelfs volledig uit te schakelen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Finder
• Navigeer naar de menubalk
• Selecteer hier de optie 'Finder'
• Open vervolgens 'Voorkeuren'

tagsuitschakelen

Open vervolgens het tabblad 'Tags', hier vind je een overzicht terug van al je tags, vervolgens kun je achter iedere tag deze aan of uit vinken. Wanneer deze is deactiveert wordt deze verwijderd uit de navigatiekolom. Wanneer je hier geen tags meer wilt tonen dien je alle tags te deactiveren.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Freek Wolsink

  28 oktober 2013 om 12:25

  Is het ook mogelijk om het visueel net zo te laten lijken als 10.8 ipv van alleen een rondje wat gekeurd is? Dus eigenlijk het gehele bestandsnaam de kleur geven?

  Wij werken bij een uitgeverij en maken gezamelijk meerdere kranten met adverteerders/advertenties. Omdat wij gezamenlijk de krant opmaken. Geven wij per adverteerder/advertentie de map een kleurtje zodat mijn collega weten dat de advertentie in de krant is geplaatst. Elke map/advertentie die nog géén kleur heeft, staat dan dus ook nog niet in de krant/indesign document.

  In de vorige versie van OSX was dit makkelijk zichtbaar. zie link:
  http://www.appletips.nl/os-x-lion-kleurenlabels-toekennen-aan-bestanden-en-mappen/

  Nu is het zo..
  http://img.gawkerassets.com/img/193xbrjm3x5xfjpg/original.jpg

  Bedankt alvast voor de gouden tip!

 • David

  28 oktober 2013 om 21:36

  @Freek: bij mijn weten is dit niet mogelijk, maar ik denk dat je met de zoekcriteria van Finder wel een slimme map kunt maken die alleen de niet geplaatste advertenties laat zien op basis van het feit dat deze GEEN tag hebben.

 • Erik

  29 oktober 2013 om 9:06

  @Freek: ik loop hier ook min of meer tegen aan. Ik markeer mijn folders van orders waar ik aan werk met een kleurtje: oranje is in proef bij de klant, groen is afgerond en klaar om te archiveren, rood zijn orders waar tijdelijk niet aan gewerkt wordt, folders zonder kleur werk ik op dat moment wel aan.

  Wat wel overzicht geeft, is om te rangschikken naar tags:
  http://d.pr/i/zVIt

 • Freek Wolsink

  29 oktober 2013 om 15:26

  Dank voor jullie tips.. Denk dat wij onze manier van archiveren moeten omgooien. Dit omdat wij meerdere kranten maken per week (in diverse regio’s)
  wacht nog even op de super tip ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!