27 oktober 2013

Mavericks10.9: Voorvertoningen van berichten niet altijd tonen

berichtencentrumWanneer je in het berichtencentrum een melding ontvangt van de Mail of Berichten applicatie dan krijg je automatisch een voorvertoning van het desbetreffende bericht te zien. Dat is uiteraard handig, want op deze manier heb je snel een indicatie waarover het bericht gaat.

Ook wanneer je Mac zich in sluimerstand bevind komen alle meldingen één voor één binnen en zal OS X deze bewaren en je tonen wanneer het inlogscherm actief wordt. Misschien wil je dit om privacy redenen misschien niet. In dat geval kun je er voor kiezen om alleen een voorvertoning te tonen wanneer OS X in gebruik is, doorloop de onderstaande stappen:

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Berichtgeving'
• Selecteer hier Mail en/of Berichten

voorvertoninguitschakelen

Selecteer bij 'Toon voorvertoning bericht' de optie 'indien ontgrendeld'. Hierdoor wordt alleen een voorvertoning getoond wanneer OS X actief in gebruik is. Wanneer je de optie 'Altijd' selecteert zal OS X ook een voorvertoning van een bericht tonen in de melding op het inlogscherm. Door de optie 'Toon voorvertoning bericht' volledig uit te schakelen wordt er nooit een voorvertoning getoond bij een melding.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Bacchus

  28 oktober 2013 om 14:11

  Bestaat er een mogelijkheid om de tijd dat meldingen worden weergegeven aan te passen? Soms verdwijnt een melding te snel…

 • jorgen

  29 oktober 2013 om 9:10

  ik heb een probleem sinds ik mavericks heb geïnstalleerd (schone installatie) geeft hij mijn Mail berichten niet meer in het berichtencentrum en dit heb ik wel geactiveerd in berichtgeving. Kan iemand mij hierbij helpen want ik snap er niks van, de rest werkt allemaal probleemloos ook de pushberichten van deze site.

 • Elmer

  4 november 2013 om 19:53

  Ik merk dat bij tekst intikken in Maverick de enkele en dubbele quotes (” en ‘) plotseling een upper- en lowercase stand hebben (aanhalingsteken openen, aanhalingsteken sluiten, het lijkt de basisschool wel).
  Wanneer je iets wilt quoten dan doet hij dat als volgt:
  ,dit is de tekst tussen aanhalingstekens’
  zo ook met dubbele quotes (“).
  Bij het intikken van deze tekst op deze website gebeurt het overigens niet, maar dit doe ik in Firefox. Ook Word for Mac doet het gewoon op de normale manier. Maar bijvoorbeeld Apple Mail of Notities schrijft ,s ochtends in plaats van ’s ochtends…….
  Is dit nieuw in Maverick en zo ja, hoe kan ik dit uitzetten?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!