30 oktober 2013

Mavericks10.9 Kaarten: Een route exporteren als pdf-bestand

kaarten os x mapsMet behulp van de nieuwe kaarten applicatie in OS X kun je snel en eenvoudig vanaf je Mac een locatie opzoeken. Daarnaast kun je de route naar een bepaalde locatie bekijken/plannen. Deze wordt dan vervolgens keurig uitgelegd aan de hand van een mooi stappen schema.

Je kunt ervoor kiezen om deze route door te sturen naar een iOS apparaat. Dit doe je, door na het aanmaken van de route, via de deelknop de optie 'Verstuur naar …' te selecteren.

Wanneer je deze mogelijkheid niet tot je beschikking hebt of je liever een geschreven variant bij de hand wilt hebben kun je heel simpel de route exporteren als PDF-bestand. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Klik op de knop 'Route' in de navigatie balk
• Voor de gewenste locaties in en zoek je route
• Selecteer een gewenste route en navigeer naar de menubalk
• Klik hier op Archief

routekaarten

Vervolgens dien je de optie 'Exporteer als pdf…' te selecteren en bewaar je route. Hierna kun je de route openen in bijvoorbeeld voorvertoning. Daarnaast kun je het pdf bestand ook door sturen naar bijvoorbeeld je iPad om de route te openen in de iBooks applicatie.

routepdfkaarten

Ook kun je er voor kiezen om de route af te drukken en om deze mee te nemen in de auto. Een erg handige functie als je met de caravan erop uit trekt richting het zonnige zuiden.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


  • iMarvin

    30 oktober 2013 om 9:43

    Bij mij staat er ook de optie “Verstuur naar MacPhone” (naam van mijn iPhone). Ik weet niet of dit gerelateerd is aan iCloud of het feit dat beide apparaten op hetzelfde wifi zitten, maar superhandig! Route uitzoeken op Mac en doorsturen naar iPhone.

  • Wesley Fabry

    30 oktober 2013 om 9:46

    Beste iMarvin, dat klopt, dit is een functie binnen deze applicatie. We hebben deze al eerder besproken, meer info vind je hier op appletips…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!