29 oktober 2013

Mavericks10.9: iBooks synchroniseren met je iDevice

ibooks osx retina iconSinds vorige week heeft Apple OS X Mavericks uitgebracht voor alle Mac gebruikers. Naast de verschillende nieuwe functies en verbeterde opties heeft Apple ook een nieuwe applicaties toegevoegd aan OS X genaamd Kaarten en iBooks. Deze laatste heeft erg veel kritiek te verduren gekregen.

Zo krijgen veel gebruikers hun boeken niet meer gesynchroniseerd met de iPhone of iPad. Bij de installatie van iBooks heeft OS X Mavericks alle boeken die in iTunes stonden, automatisch verplaatst naar de iBooks bibliotheek. Met behulp van de onderstaande steppen leggen we uit hoe je eenvoudig boeken synchroniseert met je iDevice.

• Koppel je iDevice aan je Mac
• Open in iTunes je iDevice
• Navigeer het tabblad ‘Boeken’

ibooksitunes

Vink de optie ‘Synchroniseer boeken’ aan en kies hier de optie ‘Alle boeken’ of ‘Geselecteerde boeken’. Vervolgens kun je gewoon alle boeken selecteren die je op je iDevice wil plaatsen. Wanneer je een boek heb gekocht in de iBooks Store zal deze niet aanwezig zijn in iTunes, want deze worden automatisch gesynchroniseerd via iCloud. In sommige gevallen kan het voorkomen dat je een boek niet kan terugvinden in de lijst van iTunes en het hier niet om een iCloud-boek gaat. Helaas dien je dan via de iBooks applicatie het boek te verwijderen en vervolgens weer opnieuw toe te voegen.

ibooksosxapp

De iBooks applicatie is te vergelijken met iPhoto, Contacten en Notitie applicatie, dit zijn namelijk alleenstaande applicaties binnen OS X die ook de mogelijkheid hebben om content te synchroniseren met je iDevices. Helaas is het momenteel niet meer mogelijk om zelf de titel, auteur, cover, etc aan te passen van een boek. Gelukkig worden boeken die gekocht zijn in de iBook store altijd geleverd met de juiste Cover en meta-data.

Wessalicious
WessaliciousCategorie: Specific Ingredients, Books, Food & Drink, Regional & Ethnic, Special Diet, Courses & Dishes, Methods
Ontwikkelaar:
    254 MB DOWNLOAD  € 0.99

Meer over iBooks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  29 oktober 2013 om 10:20

  Makkelijk toch ? Met een klein beetje zoeken en logisch nadenken kom je er wek uit. Zo is het altijd al bij Apple gegaan…. summiere handleiding, maar alles is op de site terug te vinden.
  Dat is denk ik iets van de laatste tijd…. eerst kritiek leveren en er dan zelf achter komen dat je het toch terug kan vinden….. Alles wat nieuw is geeft veranderingen en volgens mij zit daar nu net bij vele het manko. Het niet willen zoeken naar die verandering….. Dan ben ik heel simpel en zeg “upgrade dan niet” niemand zegt dat je het MOET doen.

 • Patrick Van Nevel

  29 oktober 2013 om 13:51

  Ben het hier volledig mee eens. Zoek een beetje en je vindt het.

 • Jeroen

  29 oktober 2013 om 15:37

  Jammer … Dus iBooks is niet in te zetten als een slim filter voor al mijn leesdocumentatie op de iPad, want ik moet nog steeds bij elk document dat ik wil synchroniseren een vinkje zetten in iTunes. Hoe moeilijk zou het zijn om de archief of slimme archief functie die iTunes heeft los te laten op epub of pdf?

 • Kornelis

  29 oktober 2013 om 16:11

  Wel handig dat ik nu ook met name computerboeken op mijn Mac kan raadplegen. Voor iBooks kon dit alleen als er ook PDF’s van die boeken waren.

  Echter de synchronisatie met iCloud is op zijn Apple’s. Op de iPad gemaakte collecties worden niet overgenomen in het iBooks-programma op de computer en als ik sets maak op mijn Macbook, dan worden die sets niet overgenomen op mijn iMac.

  Toen de boeken nog in iTunes werden beheerd, toen stonden ze in de iTunes media map en iedere schrijver had een map, met epub-bestanden met een goede titel. Makkelijk voor het backuppen. Nu zijn ze verstopt ergens in de Library map en is niet makkelijk te zien om welk boek het gaat. \dt is wat mij betreft geen vooruitgang.

 • Marius Knip

  29 oktober 2013 om 21:25

  Als ik op het tabblad boeken klik vraagt het of ik alles wil verwijderen, ook mijn films en muziek!!!

 • Willem

  29 oktober 2013 om 22:36

  De boeken staan in de Bibliotheekfolder:
  /Users/willem/Library/Containers/com.apple.BKAgentService/Data/Documents/iBooks/Books
  Boeken hebben een identificatienummer maar zijn nog wel herkenbaar als epub en pdf maar je kunt ze ook ‘dieper’ openen, dan zie je hoe ze opgebouwd zijn.
  Ik ga eens experimenteren door de map te verplaatsen naar een Nas.
  In iBooks wordt ik niet veel wijzer over een opslagfolder.

 • Joeri

  30 oktober 2013 om 0:29

  Ligt het aan mij of opent iBooks PDFs niet? Bij mij worden ze in Preview geopend ipv in iBooks waardoor bookmarks en de huidige pagina locatie ook niet mee komt :(.

 • Mo

  30 oktober 2013 om 9:28

  Ibooks is echt wel een héél mooi pakket! Nu nog een systeem bedenken om via dit pakket de boeken op mijn Sony eReader te beheren… (Een iPad is fantastisch maar e-Inkt leest wat comfortabeler.) Zou dat lukken?

 • Harry.b

  31 oktober 2013 om 10:41

  Ik heb al het voorgaande gelezen en besluit nog maar even bij mijn uitstekende applicatie Calibre te blijven.!!

 • Rick de Jong

  31 oktober 2013 om 15:34

  Hoe zit dat dan met iBooks via MacBook / iMac? Die syncen dus niet.. En moet ik dan elke keer mijn iPad en iPhone koppelen om te syncen? Lekker omslachtig..

 • Laura van der Wende

  2 november 2013 om 15:13

  @ Mo : heb je al een oplossing v.w.b. de Sony ereader?

 • Paul

  8 november 2013 om 22:35

  Het kan dus niet via iCloud? Erg omslachtig allemaal dit… als ik mijn iPad aansluit wil hij alles wissen omdat ik nooit met iTunes synchroniseer.

 • martine

  16 november 2013 om 10:27

  ik heb het tabbladboeken niet in mijn iTunes. En ik zie ook niet in mijn voorkeuren dat ik deze kan aanvinken..Ik blijf het een raar en niet klant vriendelijk programma vinden die iTunes. Ik heb alleen de ooit aangeschafte gratis boeken van itunes in mijn ibooks. maar geen 1 pdf uit mijn ipad -iBooks is in mijn iBooks op mijn laptop

 • Rolf

  28 december 2013 om 19:47

  Ik heb er maar één woord voor, wat een K*T applicatie. Eigen gekochte boeken wil je toch gewoon met een muisklik kunnen overzetten van iMac naar iPad (zo kon het vanuit iTunes ook). Dit is echt een waardeloos programma, miskleun van Apple (net als bij een vorige update met hun kaarten)

 • Wesley Fabry

  28 december 2013 om 21:04

  Aangekochten boeken worden sowieso weergegeven op je iDevices zonder te synchroniseren met iTunes..

 • HAVER

  9 januari 2014 om 17:11

  MacBook Pro importeert maar 1 van de zes boeken uit iBook van iPad.
  Ik krijg op Macbook geen tabblad ‘boeken’ maar wel al de andere zoals films enz. Ik kan dus ook niet “synchroniseer boeken” aanvinken.
  Eigenlijk toch nogal klungelig gedoe met iTunes-toestanden.

  ????????????????????????

 • Tanja

  17 januari 2014 om 21:28

  Ook ik heb in iTunes geen tabblad “boeken”. Het lijkt erop dat je nu alleen in de Apple Store gekochte boeken met de verschillende apparaten kunt synchroniseren. Want eerdere aankopen staan wel op mijn iPad. Maar ik heb nu een ander boek (niet uit de Apple Store) dat ik heel graag naar mijn iPad wil overzetten. Iemand ideeën hoe dat moet als in iTunes het tabblad boeken er dus niet staat?
  Tips zijn welkom :)

 • Willem

  8 februari 2014 om 16:12

  Tip-1
  Als je een Googledrive aanmaakt en daar je boeken op plaatst kun je heel eenvoudig met de Googledrive App boeken overzetten naar je iPhone, iPad of iPod Touch. Bij het downloaden krijg je een melding “Kan bestand niet open” en “Probeer dit item te openen in een andere app.” Je kunt het boek dan in iBooks openen.

  Tip-2
  Als je een boek via de mail stuurt dan herkent het mailprogramma dat en geeft een iBooks icon in de mail. Als je daar op klikt dan opent het boek in iBooks.

 • Jean Marie

  13 februari 2014 om 18:41

  @Willem, thx je tip-2 heeft mijn probleem verholpen!
  Sleep de ebooks die niet willen synchroniseren naar je bureaublad en mail ze vandaar naar je device, en dan openen met ibooks, werkt prima.

 • richard

  18 maart 2014 om 9:57

  Beste,

  Ik heb ePub op mijn Nas staan en wil deze gekoppeld hebben aan mijn iBooks.
  Nu dacht ik… alle covers worden netjes in iBooks ingeladen… heb ik daarna mooi een overzichtje van alle boeken. Maar nee… er word gewoon niets geïmporteerd. Iemand die dit herkent? Hoe los ik dit op?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!