23 maart 2011

10 snelle & handige tips voor Mac OS X (deel 15)

Vandaag weer een verzameling van 10 kleine OS X tips. Handige weetjes die je misschien niet iedere dag gaat gebruiken maar wel heel handig kunnen zijn.

iPhoto: Het is mogelijk de gebeurtenissen in iPhoto op titel, datum, trefwoord, beoordeling of handmatig te sorteren. De optie is terug te vinden onder: iPhoto ▸ Weergave ▸ Sorteer gebeurtenissen

iTunes: In iTunes is het mogelijk om apparaten, genius en afspeellijsten te verbergen in de linker iTunes kolom. Beweeg er met je muis en klik op ‘Verberg’ om de informatie te verbergen. De naam van optie zal hierna wijzigen in ‘Toon’.

iTunes: Door in de lijst met radiozenders op een ‘driehoekje’ te klikken met de cmd⌘-toets ingedrukt worden alle aanwezige radiostations in een keer weergegeven.

Safari: Wanneer je de cursortoetsen omhoog en omlaag gebruikt om te scrollen door een webpagina dan kun je dit versnellen met behulp van de option⌥-toets.

Safari: Als er meerdere tabbladen zijn geopend kun je alle niet actieve tabbladen afsluiten door op het kruisje van het actieve tabblad te klikken met de option⌥ toets ingedrukt.

Adresboek: Als je de webpagina van een contactpersoon bezoekt in Safari dan kun je deze heel eenvoudig toevoegen aan de kaart van de contactpersoon. Dit doe je door naar de Adresboek applicatie te gaan en de optie Kaart ▸ Voeg URL uit Safari te selecteren. De actieve webpagina in Safari wordt op deze manier toegevoegd aan de actieve contactpersoon in Adresboek.

Mail: Wanneer er zich problemen voordoen met het verzenden of ontvangen van e-mail dan kun je gebruik maken van de Verbindingsassistent (Mail ▸ Venster ▸ Verbindingsassistent). Deze standaard in Mail aanwezige tool geeft je snel inzicht wat er aan de hand is in het geval van problemen.

iTunes: Het is mogelijk om de bronsymbolen in de linkerkolom van iTunes te verbergen. Hiervoor ga je naar iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ Toon bronsymbolen.

Finder: Je kunt met behulp van het info venster (cmd⌘ + I) in OS X Finder een kopie maken van het geselecteerde bestand door het icon uit het venster naar een alternatieve locatie te slepen.

Voorvertoning: Na het openen van een PDF of afbeelding in voorvertoning kun je met behulp van cmd⌘ + delete⌫ het bestand direct in de prullenmand plaatsen.Reacties


 • Remco

  23 maart 2011 om 10:45

  Voor puntje “Safari: Wanneer je de cursortoetsen omhoog en omlaag gebruikt om te scrollen door een webpagina dan kun je dit versnellen met behulp van de option⌥-toets.” werkt de spatiebalk voor het opschuiven van een heel scherm naar boven (zowel de Mac als de Windoos versie)

 • sypie

  23 maart 2011 om 17:16

  Ehm, Richard, volgende keer iets minder snel op “publiceren” klikken ;-)

  “iTunes: Het mogelijk in”

 • sypie

  24 maart 2011 om 20:40

  “Safari: Wanneer je de cursortoetsen omhoog en omlaag gebruikt om te scrollen door een webpagina dan kun je dit versnellen met behulp van de option⌥-toets.”

  Ik kan zowel de Control, Alt (Option) als de Fn toets gebruiken. Ze doen alle 3 hetzelfde bij het “scrollen met de cursortoetsen”. (een stukje sneller scrollen dus)

 • Dionicius

  8 januari 2012 om 9:32

  Ik heb een iomega screenplay pro HD media plager
  Ik kan op mijn Mac wel de inhoud afspelen maar niets toevoegen,
  Kan iemand mij daar bij helpen.

Een reactie toevoegen: