29 juni 2011

5 kleine tips voor Mac OS X

5 kleine tips voor Mac OS X die door middel van het contact formulier zijn ingezonden. De meeste tips zijn toets combinaties die bij de meeste Mac OS X gebruikers nog onbekend zijn.

OS X Mail: Wanneer je een ontvangen e-mailbericht hebt gelezen dan kan je met behulp van de toets combinatie shift⇧ + cmd⌘ + Y de afzender direct toevoegen aan het adresboek.

Safari: Als je in een willekeurige OS X applicatie een woord selecteert en daarna de toets combinatie cmd⌘ + shift⇧ + L gebruikt dan wordt Safari geopend en zal er direct een Google zoekopdracht worden opgevoerd naar de geselecteerde tekst.

Quicktime: Wanneer je een film aan het bekijken bent met Quicktime dan kan je met behulp van de i-toets naar het begin van de film springen en met de o-toets naar het eind van de film.

iCal: In iCal kan Je met cmd⌘ + R een kalender uit de zijbalk refreshen, wanneer je hierbij ook de shift⇧-toets gebruikt dan worden alle aanwezige kalenders gerefreshed.

iTunes: Vanaf iTunes v9.1 is het mogelijk om de laatst afgespeelde muzieknummers snel terug te vinden, deze optie kan je terugvinden in het menu Regelaars ▸ Speel recente af…

Jan, Eric, Ingrid, en Jurgen bedankt!Reacties


  • Nickdgraaf

    29 juni 2011 om 18:54

    “… de laatst afGEspeelde muzieknummers …”

  • Hans Minnaert

    16 juli 2011 om 10:43

    Thanks!

Een reactie toevoegen: