29 januari 2013

iOS 65 kleine wijzigingen in iOS 6.1 (Deel 1)

Gisteren bracht Apple geheel onverwachts een update uit van iOS 6 voor de iPhone, iPad (mini), iPod Touch en de Apple TV. Echt grote veranderingen zijn er voorlopig nog niet ontdekt in iOS 6.1, wel een hoop kleine. Deze kun je hier de komende dagen zeker terugvinden.

• Kaarten

De kaarten applicatie heeft (helaas) geen grote update gekregen, wel is het nu eenvoudiger om een probleem te melden aan Apple. Eerst zat deze optie min of meer verstopt, echter is deze nu duidelijker zichtbaar. Ga hiervoor je via de ‘blad omslag’ (rechtsonder in het scherm) en tap je vervolgens de optie ‘Meld probleem’. Selecteer vervolgens het probleem, in de volgende stappen dien je de speld te plaatsen op de exacte locatie en vervolgens de gegevens aanpassen.

• Mediaknoppen

De misschien wel opvallendste verandering in iOS 6.1 zijn de mediaknoppen in het lockscreen (toegangsscherm) tijdens het afspelen van muziek. Deze zien er net iets strakker en kleiner uit dan zijn voorgangers.

• LTE-ondersteuning

Met iOS 6.1 zijn er een hoop nieuwe providers bijgekomen die LTE kunnen ondersteunen op de iPhone 5, echter is deze optie nog niet beschikbaar in Nederland en België, grootste reden hiervoor is uiteraard dat het LTE (4G) netwerk nog in een opstartfase zit. Wanneer we deze allemaal optimaal kunnen gaan gebruiken is nog niet bekend en is ook afhankelijk van de providers.

• PassBook

Wanneer je PassBook opent onder iOS6.1 zal je merken dat er een nieuwe coupon is toegevoegd aan je kaarten. Deze is van Apple zelf en geeft meer uitleg over PassBook, daarnaast kun je met één druk op de knop de App Store openen en krijg je automatisch een overzicht van alle applicatie speciaal voor PassBook.

• Batterij

Volgens Apple is de batterijduur sterk verbeterd, zeker met betrekking tot de iPhone 5. Zo zou de iPhone en de andere iOS apparaten beduidend langer mee gaan. Het zal hier niet over enkele uren tot een halve dag gaan, maar misschien één tot twee uur extra werktijd.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Marnix

  29 januari 2013 om 10:10

  Wat is er mis met de kaartenapplicatie? Het gaat toch om de data?

 • Simon

  29 januari 2013 om 11:28

  merkbaar verschil in de batterij in vergelijking met iOS6. Verder is er voor de LTE een workaround ;-) (in belgië)

 • Bas Hania

  29 januari 2013 om 15:26

  Bij aansluiten op m’n autoradio (Opel) is nu alle muziek van iTunes match zichtbaar. Voorheen alleen de gedownloade nummers. Ook kan je nu de muziek bedienen vanuit de app die voorheen geblokkeerd werd.

 • LightPhoenix

  29 januari 2013 om 21:32

  Qua maps worden de kaarten natuurlijk via internet opgehaald dus daarvoor is geen app update nodig.

 • Jan Aukes

  30 januari 2013 om 6:46

  Mediaknoppen kleiner? Misschien ligt het aan mij, maar ik zie ze niet. Zo klein zullen ze toch niet zijn? :-)

 • Alex Slaets

  30 januari 2013 om 23:09

  Er is ook een “coole” bug verholpen: als je op 1 April een “all day” evenement aanmaakt in pré 6.1 dan crasht agenda in maand-view voor maart 2013 !

 • mostafa

  2 februari 2013 om 2:11

  Het is nog steeds hetzelfde vind ik alleen wat sneller en de muziek is veranderd :P

 • Say

  3 februari 2013 om 17:56

  Enorm traag internetverbinding en op wifi al helemaal een ramp. Spijt dat ik overgestapt ben naar ios 6.1 !!! Grrr

 • Rachel

  4 februari 2013 om 16:16

  Zowel op iPad als op iPod ontzettende problemen met wifi verbinding na overstap ios 6.1!!! Meerdere keren per dag moet ik de apparaten volledig uitzetten en opnieuw aanzetten wil ik weer Wifi verbinding hebben!! Ik word er gek van!!

 • Lodewo

  9 februari 2013 om 22:38

  Bediening op headphone (harder, zachter, pauze, shuffle, bellen) doet het niet meer.
  Wel op iPad maar niet meer op 3Gs iPhone na update 6.1
  Mis t wel, handig op de fiets, die snelle bediening.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!