3 september 2010

5 tips voor iTunes 10

In iTunes 10 zijn aantal nieuwe features toegevoegd die direct opvallen zoals bijvoorbeeld de nieuwe Ping feature. Hieronder vind je vijf tips voor features die je misschien nog niet zijn opgevallen.

1. Het is mogelijk om de secties apparaten, gedeeld, genius en afspeellijsten in de linker iTunes kolom te verbergen. Wanneer je de muis plaatst op één van de sectie namen dan verschijnt er rechts de optie ‘Verberg’. Op het moment dat een sectie is verborgen dan wijzigt de optie ‘Toon’.

2. In de nieuwe albumlijst weergave van iTunes 10 wordt cover art getoond wanneer er meer dan vijf nummers in een album voorkomen. Je kan iTunes ook forceren om cover art te tonen bij minder dan vijf nummers. Dit activeer je via het iTunes menu ▸ Weergave ▸ Toon altijd illustratie.

3. Het is in de nieuwe albumlijst weergave mogelijk om de grootte van de cover art aan te passen. Klik op het pijltjes symbool in de ‘Album op artiest’-kolom en selecteer bij Illustraties één van de afmetingen (klein, normaal of groot).

4. Volgens Steve Jobs is het CD tijdperk voorbij en om die reden is dan ook de CD uit het nieuwe iTunes icoon verdwenen. Mocht je niet tevreden met het nieuwe icoon check dan de webpagina http://dribbble.com/tags/itunes voor een goed alternatief.

5. Wanneer je tijdens het afspelen van een nummer op de cover art links onder in het iTunes venster klikt dan opent er een nieuw mini player venster met cover art en muziek controls. Het venster wat wordt geopend lijkt op een Quicktime X venster en de cover art wordt automatisch ververst.Reacties


 • Niels

  3 september 2010 om 8:36

  “Het is in de nieuwe albumlijst weergave mogelijk om de grootte van de cover art aan te passen. Klik hiervoor op ‘Album’ boven in de album kolom en selecteer bij Illustraties één van de afmetingen (klein, normaal of groot).”

  Dit krijg ik niet voor elkaar.

 • syltheboy

  3 september 2010 om 8:39

  Het voorbeeld op de 3e afbeelding lijkt me wel gaaf!

 • Niels

  3 september 2010 om 8:50

  Ik heb het al gevonden, niet met de rechtermuisknop dus!

 • Roy

  3 september 2010 om 9:57

  Het leuke van punt 5 is dat je het mini player venster ook in een andere space kan zetten. Ik heb zelf iTunes fullscreen in 1 space, en MSN chatvensters in een ander space. Daar zit best nog ruimte tussen voor het mini player venster, zodat je tijdens het chatten de boel opleukt met de coverart van het huidige nummer, en je kan nog even snel geluid regelen, skippen, pauzeren etc.

 • Maccew

  3 september 2010 om 10:53

  Punt 3; mag die duidelijker? Ik heb geloof ik alles al geprobeerd…

 • Maccew

  3 september 2010 om 10:59

  Punt 3:
  – Ga naar de ‘albumweergave’ in iTunes
  – Klik met de linkermuisknop op de rechterkant (!) van de ‘Album op artiest’-kolom
  – Je krijgt nu het menuutje zoals op de afbeelding

 • babos

  3 september 2010 om 11:48

  bij mij wordt de itunes visualizer niet fatsoenlijk weergeven in fullscreen modus. iemand een oplossing?

 • Aart Kiviet

  3 september 2010 om 11:51

  Richard, is het niet mogelijk om de iconen weer gekleurd te krijgen in de kolom bibliotheek, het nu zo kaal in iTunes.

 • Roy

  3 september 2010 om 12:51

  Hmz… Dan ga ik nog even snel wat CD’s importeren en van artiest en nummer voorzien.
  Daarna updaten…… Beetje jammer, aangezien ik nog CD’s heb gekocht bij de Freerecordshop en importeer voor de zekerheid in ITunes…..

 • Adrie

  3 september 2010 om 14:42

  Ik vond nog iets leuks. Weet niet of dat in de vorige versie ook al bestond. Maar wanneer je je iphone aangesloten hebt, en ik neem aan ook andere apparaten dat je beheert via itunes zie je op de overzicht tab een balk met hoeveel capaciteit je gebruikt hebt met de verschillende toepassingen. Wanneer je nu onder de balk klikt op de toepassingen zie je de ruimte in GB die je verbruikt veranderen in onderdelen of naar tijd.

 • Okselhaar

  3 september 2010 om 15:42

  Ook nieuw: met Airplay (voorheen Airtunes) is het nu mogelijk om het volume van de verschillende luidsprekers afzonderlijk te regelen.

 • Loek

  3 september 2010 om 18:31

  Hoe kan ik, volgens punt 4, het icoontje wijzigen?

 • Joeri

  3 september 2010 om 22:03

  Alleen hoe krijgen we die suffe ‘Ping’ uit de source list aan de linkerkant.. ik wil geen Ping en heb het ook niet aangezet, wil dan ook niet dat waardevolle pixels verspilt worden in de lijst aan iets wat ik niet wil….

 • karel-willem

  4 september 2010 om 22:19

  De iTunes Store uitschakelen in de voorkeuren.
  Dan verdwijnt Ping ook.
  Apart Ping uitschakelen werkt niet.

 • Monteur001

  11 september 2010 om 1:15

  iTunes Store en Ping laten verdwijnwn uit de voorkeurslijst.

  Klik in de menubalk op bewerken.

  In het pulldown menu, klik op voorkeuren. (helemaal onderaan)

  Klik op het tabblad toezicht.

  Plaats in het 3e vierkantje van boven een vinkje. (iTunes Store)

  iTunes Store en Ping zijn (uitgeschakeld en) verdwenen uit de voorkeurslijst.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!