2 september 2010

Officiële Twitter app nu beschikbaar voor de iPad

We hebben er enkele maanden op moeten wachten maar nu is er dan eindelijk de officiële Twitter app voor de iPad. De originele Twitter iPhone is geupdate naar versie 3.1 waardoor het een universal app is geworden die je zowel op de iPhone als iPad kunt gebruiken.

Naast de native ondersteuning voor de iPad is deze versie ook voorzien van een geheel nieuwe interface die gebruik maakt van panelen (panes) en kan worden gebruikt in portret- en landschapsweergave. Deze panelen kan je met swipe bewegingen naar links en rechts verplaatsen op het scherm.

Zoals als in iedere Twitter app is het mogelijk om direct links te bezoeken en afbeeldingen of video's te bekijken. Tevens biedt de app ondersteuning voor geotagging, verschillende foto-,video- en 'read later' services en het verkorten van URL’s.

Door de toevoeging van gestures (vingerbewegingen) kan je bepaalde acties uit te voeren. Door bijvoorbeeld op een tweet te pinchen (de tweet met twee vingers uit elkaar duwen) krijg je meer informatie over de tweep die de tweet heeft geplaatst. Wanneer je met twee vingers naar beneden swiped dan wordt de volledige conversatie die bij een tweet hoort getoond.

De officiële Twitter app voor iPad was zeker het wachten waard en ziet er heel erg mooi uit. Het mooie van de app is natuurlijk ook dat hij gratis is te downloaden in de appstore!

Meer informatie kan je terug vinden op:
http://blog.twitter.com/2010/09/twitter-for-ipad-sharing-content-in.html

Via deze link kan je app downloaden in de Appstore:
http://itunes.apple.com/nl/app/twitter/id333903271?mt=8Reacties


  • Martijnsch

    2 september 2010 om 19:20

    Die panel interface is echt goed. Het is een van de betere GUI’s op de iPad.

  • WimDS

    2 september 2010 om 19:47

    Leuk maar ik vind het niet echt handig werken. Geef mij maar Osfoora HD voor de iPad en Osfoora voor de iPhone in plaats van de ‘originele’ Twitterclients :-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!