26 oktober 2011

Actieve netwerkconnecties bekijken met Private Eye

Als je wilt weten welke applicaties of systeemprocessen op je Mac gebruik maken van een netwerkverbinding dan kun je daarvoor het Terminal commando nettop. Wanneer je geen fan bent van Terminal dan kun hiervoor ook gebruik maken van de grafische applicatie 'Private Eye'.

Private eye laat in real-time alle actieve netwerkverbindingen zien in een overzichtelijke interface. Op het moment dat een applicatie die gebruik maakt van een netwerkverbinding wordt gestart zal deze direct in het overzicht verschijnen.

Met behulp van filters is het mogelijk om alleen een specifieke applicatie monitoren. Daarnaast kun je het filter ook aanpassen voor alleen in- of uitgaand verkeer te bekijken.

Private Eye is een hele handige tool om te kijken wat er allemaal gebeurd op netwerk-niveau en kan helpen om malware te detecteren. Om gebruik te kunnen maken van Private Eye dient je Mac wel voorzien te zijn van Mac OS X 10.7 Lion.

Private Eye is gratis to downloadeden op de onderstaande website:

http://radiosilenceapp.com/private-eyeReacties


 • Daan

  26 oktober 2011 om 10:33

  Mooie app!

  Voor degene die eventuele connecties willen beïnvloeden, bijvoorbeeld (tijdelijk) blokkeren is er de mooie applicatie betaalde Little Snitch (http://www.obdev.at/products/littlesnitch/index.html).

 • MathiasB

  26 oktober 2011 om 12:34

  Interessante tip!

 • Sander

  26 oktober 2011 om 13:27

  Er staat; “downloadeden” ipv “downloaden”! Even verbeteren :)

 • Pascal

  26 oktober 2011 om 15:45

  Helaas pakt de app alleen open applicaties, tenminste voor zover ik het kon zien. Wat er verder onder water aan communicatie plaatsvindt wordt niet vertoond. Browsen naar een netwerkserver via de finder bijvoorbeeld resulteert niet in resultaat in de app. Iets te beperkt naar mijn mening. Wel leuk als je eens wil zien waar je browser de mosterd haalt!

 • Pascal

  26 oktober 2011 om 15:47

  Toch nog wat verder gekeken, zie dat hij toch wel systeem processen meeneemt… :)

 • Cees

  26 oktober 2011 om 19:22

  Jammer, is al 2x blijven hangen….

 • gregory

  26 oktober 2011 om 20:26

  Verdorie. Ik zal eens moeten upgraden naar Lion. (ookal vind ik snow leopard fantastisch)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!