27 oktober 2011

Enkele tips voor FaceTime

Met behulp van FaceTime heeft Apple bewezen dat het opzetten van een videogesprek niet moeilijk hoeft te zijn. Op uiterst simpel wijze kun je een videogesprek opzetten met een iOS of Mac gebruiker. Hieronder enkele tips voor FaceTime.

• FaceTime op de achtergrond

FaceTime wordt als een achtergrond proces geïnstalleerd op je Mac. Dit betekent dat je FaceTime niet geopend hoeft te hebben om binnenkomende gesprekken te kunnen ontvangen. Op het moment dat iemand je probeert te bereiken zal automatisch de FaceTime applicatie op de voorgrond van je scherm verschijnen.

Wanneer je hiervan geen gebruik wilt maken dan kan je FaceTime als achtergrond proces uitschakelen. Op dat moment kun je geen gesprekken ontvangen als de applicatie is afgesloten.

FaceTime ▸ Voorkeuren ▸ optie: FaceTime (aan/uit).

• Meerdere email accounts toevoegen

Na het aanmelden met je Apple-account ben je direct bereikbaar onder het email account dat gekoppeld is aan je Apple ID. Naast dit email account heb je de mogelijkheid om extra’s email accounts toe te voegen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld naar de buitenwereld een ander email adres gebruikt dan je Apple ID.

Na het toevoegen van een extra email account ontvang je een verificatie email waarmee je het toegevoegde email adres voor FaceTime kan activeren.

• FaceTime ▸ Voorkeuren ▸ optie: Voeg e-mail adres toe...

Bellerherkenning (caller-id) wijzigen

Wanneer je meerdere email accounts hebt toegevoegd dan kan je zelf instellen welk email adres moet worden getoond als afzender wanneer je iemand belt. Hierbij heb je de keuze uit alle email adressen die je hebt toegevoegd aan je account.

FaceTime ▸ Voorkeuren ▸ Bellerherkenning

• Landschap of portret weergave

Wanneer je FaceTime gebruikt op een iPhone 4 dan kan je gebruik maken van zowel de landschap als portret weergave. De weergave op de Mac zal hierop automatisch worden aangepast.

In de Mac heb je ook de beschikking over de landschap en portret weergave. Wanneer je je muis over je eigen preview venster beweegt verschijnt er in de rechter bovenhoek een pijl, door hierop te klikken kan je switchen tussen landschap en portret weergave. Je kan hiervoor ook gebruik maken van de toetscombinatie cmd⌘ + R.

• Volledige schermweergave

Tijdens een FaceTime gesprek is het mogelijk gebruik te maken van de volledige schermweergave. Je activeert deze functie met behulp van de twee pijlen rechts in het controle paneel of met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + F.Reacties


 • Henk Donker

  27 oktober 2011 om 9:14

  toch blijft FT voor mij lastig. Ik slaag er niet in op 4 Apple (2 Mac’s, iPad, iPhone) apparaten op één manier/adres bereikt te kunnen worden (nodig omdat de “beller” niet weet achter welk apparaat je zit). Altijd de melding “Adres is al in gebruik”.
  Besteed eens een AT aan dit fenomeen is mijn verzoek

 • Matthijs

  27 oktober 2011 om 9:22

  Ik krijg als ik gebeld wordt op facetime zowel op mijn macbook als op mijn iPhone de optie om op te nemen. Beide apparaten gaan over…

  Weet iemand ook of er sneltoetsen zijn voor het accepteren of weigeren van een gesprek en voor de mute functie?

 • eddy

  27 oktober 2011 om 12:41

  Als ik gebeld wordt op facetime, krijg ik maar een stil belgeluid te horen op mijn imac, kan ik dit ergens luider zetten?

 • iMar

  28 oktober 2011 om 0:11

  De vier iOS-apparaten hier hebben allemaal een eigen e-mailadres waarop ze bereikt kunne worden, desondanks lukt het slechts de helft van de tijd om van een apparaat naar een ander te FT’en.

  Geen idee waar het aan ligt maar FaceTime is hierdoor vooralsnog een leuke gimmick maar verder onbetrouwbaar.

 • Delano

  30 oktober 2011 om 20:19

  Kan je FT ook op andere merken telefoons gebruiken dan Apple?
  Of is er iets een app waarmee je van iPhone naar Samsung Galaxy S kan bellen?

 • Emmy

  16 september 2012 om 10:25

  Hoe kan ik een bericht achter laten in FaceTime. Heb alleen maar camerabeeld van mezelf.

 • tommeke

  6 april 2013 om 22:44

  maar kan je van een aplle iPod naar een samsung telefoon of een samsung iPod facetimen ??
  En heb je eigelijk facetime in de samsung store ??

 • Lisa

  15 mei 2013 om 11:07

  Ik heb een iPhone 4 en heb net met mijn oude nummer ge facetimed. Nu staat er bij instellingen u bent bereikbaar via FaceTime: en dan mijn oude nummer. Hoe kan ik die in mijn nieuwe nummer veranderen!?

 • kevin

  30 juli 2013 om 12:47

  ios 6.1.3 geinstalleert en krijg geen zelfbeeld op facetime weet er iemand aan wat deze zou kunnen liggen.

 • Nick

  20 december 2013 om 16:50

  ik heb ook wat sms kosten naar dat engelse nummer gekregen, na upgraden naar ios 7. En dat schijnt met activeren facetime te maken te hebben. de grap is (nou ja grap…), dat ik nérgens iets op mijn telefoon (iphone4s) kan vinden dat me naar facetime leidt. geen icoontje op beeldscherm, niks via welk pad dan ook via Instellingen, geen apple account, he-le-maal niks en toch dokken? Help?

 • Patrick

  4 februari 2014 om 23:28

  Ik heb FaceTime op me Mac niet op de achtergrond draaien omdat ik een iphone heb waarmee ik de oproepen beantwoord. Moet wel zeggen dat FaceTime met de iPad makkelijker is. Beter beeld of groter :)

 • Geerko

  13 oktober 2014 om 9:43

  Ik gebruik FaceTime maar het geluid van bellen en gesprek volume is heel zacht. Ik kan nergens vinden om dit iets meer volume te geven. Ik hoor het soms niet als men mij beld en ze zijn slecht te verstaan.
  Wat is de oplossing

 • Jo van Santvoort

  4 oktober 2015 om 9:03

  Als ik met iemand een facetime gesprek maak, krijg ik wel degene die ik bel te zien, maar de ontvanger ziet mij niet. Hetzelfde is het geval als iemand mij oproept. Ik krijg de oproeper te zien, maar hij mij niet. Weet iemand hier een oplossing voor ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!