7 november 2011

Adobe Carousel: Foto’s synchroniseren, bewerken en delen

Sinds de lancering van iOS 5 en iCloud heeft Apple een paar hele leuke iCloud diensten beschikbaar gesteld waaronder Fotostream. Met Fotostream worden je foto's die je maakt op je apple device automatisch gedropt op al je andere apple devices. Heel handig alleen biedt Adobe Carousel veel meer leuke functies dan Fotostream.

Met Adobe Carousel kun je niet alleen de foto's naar Apple devices synchroniseren en delen maar ook naar Windows en Android devices. Met Adobe carrousel wordt net als Fotostream alle foto's naar je devices gesynchroniseerd. Het verschil met Fotostream is dat Adobe Carousel alleen de foto's synchroniseert op andere devices die jij wil en je kunt ze verwijderen. Daarentegen biedt Fotostream maar plaats voor 1000 foto's en Adobe Carousel biedt oneindig content.

Foto's synchroniseren

In Carousel is het dus mogelijk zelf te kiezen welke foto's je synchroniseert. Dit doe je door een zogenoemde 'Carousel' aan te maken. Een ander woord voor map of album. Standaard is er al één aangemaakt en dat is vaak je naam bijvoorbeeld: Joey's Carousel. Je kunt meer Carousel's aanmaken. Ga naar de Instellingen > Create a New Carousel... Via de instellingen zul je ook moeten selecteren welke Carousel je op het moment wil gebruiken.

Om foto's toe te voegen klik je op de plus, linksbovenaan de app. Dan kun je er voor kiezen om meteen een foto te maken (mobiele apparaten) of ze uit je bestanden of fotorol te importeren. Na het importeren worden ze allemaal gedropt op al je devices.

Foto's bewerken

Wat ook niet met Fotostream kan is foto's bewerken in de Fotostream zelf. Met Adobe Carousel kun je via al jouw devices je foto's bewerken. Zo kun je je foto een andere look geven, de tinten, schaduwen en andere belichtingen aanpassen en roteren en bijsnijden.

Foto's delen

Het delen van foto's in Adobe Carousel is een genot. Je kunt complete albums delen en foto's delen via Email, Facebook, Twitter en Tumblr. Het delen van albums is heel simpel. Je gaat naar instellingen > Selecteer de Carousel die je wil delen > Selecteer onderaan bij 'Sharing With', Add user... > Typ het emailadres in van diegene waar je de foto's mee wilt delen en hij of zij ontvangt hiervan een email. Diegene moet dan wel een Adobe Carousel account hebben of aanmaken.

Adobe Carousel is een zeer leuke app. Zeker als je veel foto's maakt en de opslag van Fotostream vol is, is het de moeite waard. Het is een zeer eenvoudige app en gebruikersvriendelijk.

Er zit wel een maar aan. De app kun je 30 dagen gratis proberen en daarna moet je betalen om van deze dienst gebruik te kunnen maken. Je hebt de keuze om per maand te betalen, dit kost €4,99 per maand of per jaar en dit kost dan €44,99. Als je per jaar betaald bespaar je wel €14,89 per jaar.

De applicaties zijn gratis te downloaden, alleen voor de dienst moet je na 30 dagen gebruik, betalen.

Mac OS X versie

Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

iOS versie

Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


 • Patrick Bos

  7 november 2011 om 11:15

  Hartstikke leuk maar alle functies waar ze meerwaarde kunnen bieden, bieden ze niet.

  Ik wil graag op mijn Mac dezelfde edit mogelijkheden als op mijn iPad en alles op dezelfde manier zien, met dezelfde wijzigingen. Raw everywhere.

  M.a.w…. b.v…… Carousel met Lightroom op je Mac en op ie iPad.

  Carousel = geen raw support, wazig tooltje met weinig mogelijkheden + een soort icloud.

  Nou maar hopen dat Adobe het verbetert of dat Apple iCloud op die manier aan Aperture op mijn iMac knoopt door Aperture ook voor de iPad te releasen en het mogelijk te maken om selectief dingen de cloud in te gooien ipv alles en met raw te werken in de cloud.

 • Sander

  7 november 2011 om 11:18

  Werkt erg goed en mooie interface. Ik betwijfel alleen of hier mensen voor willen betalen.

 • Sean

  7 november 2011 om 23:15

  Zeker een interessant bericht.
  Maar tijdens het lezen klopte het toch niet helemaal. Zoals we weten “biedt Fotostream maar plaats voor 1000 foto’s”, maar hoezo staat het woord “maar” in die zin van onze Joey Verseput? En “Het delen van foto’s in Adobe Carousel is een genot.” Een genot?!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!