4 juni 2011

Airport instellingen via OS X Terminal

Bijna alles wat je kunt activeren en instellen onder Mac OS X is ook mogelijk met behulp van OS X Terminal, het voordeel van Terminal is dat de commando's vaak veel sneller worden doorgevoerd dan via de grafische interface.

Een goed voorbeeld daarvan is de networksetup tool, deze tool kan handig zijn wanneer er problemen met de draadloze verbinding voordoen of als je gebruik wilt maken van scripts om verbinding te maken. Met de tool kun je de Airport verbinding in- en uitschakelen plus verbinding maken met een draadloos netwerk.

De Airport adapter in je Mac kun je uitschakelen met behulp van het commando:

networksetup -setairportpower Airport off

Vanzelfsprekend vervang je off door on om de Airport adapter weer in te schakelen. Het is ook mogelijk om een verbinding te maken met een draadloos netwerk, hiervoor gebruik je het commando:

networksetup -setairportnetwork Airport SSID wachtwoord

Vervang SSID door de naam van het draadloze netwerk en geef het wachtwoord op. Voorbeeld: Om verbinding te maken met het draadloos netwerk 'extreme' met het wachtwoord "qwerty1234" typ je het commando:

networksetup -setairportnetwork Airport extreme qwerty1234

Het is ook mogelijk om een overzicht te krijgen van alle beschikbare draadloze netwerken, hiervoor kun je gebruik maken van het airport commando zie: OS X Terminal de airport-toolReacties


 • Jeemie

  4 juni 2011 om 13:25

  Ik wil graag dat het *lampje* op de AirPort Extreme uitgaat als ik naar bed ga. Dan heb ik snacht geen licht in m’n ogen. De AirPort Extreme zelf moet wel AANblijven. Dit kan allemaal omslachtig via het utility. Het zou makkelijk zijn als ik dit van mijn iPhone of iMac makkelijk aan of uit kan zetten. Een idee wat hier de command line is?

 • André

  4 juni 2011 om 14:49

  Ik heb hetzelfde probleem als Jeemie maar dan met mijn TimeCapsule. In het donker is het een te opvallend groen lampje…

  Ik ben nieuwsgierig naar een oplossing hiervoor zodat ik hem ook kan uitschakelen.

 • Richard IJzermans

  4 juni 2011 om 17:18

  ▸ jeemie en André: Het is helaas niet mogelijk om het lampje uit te schakelen. Via de Airport tool heb je alleen maar de mogelijk om het knipperen uit te schakelen. Misschien een sticker overheen plakken?

 • Jeffrey

  5 juni 2011 om 22:12

  @ Jeemie en André

  Het klinkt raar, maar als je een technisch iemand bent kun je die TimeCapsule openmaken en dan het Led lampje los solderen, Als dit lampje parallel geschakeld is. zo niet dus in serie, kun je er een even grote weerstand terug in solderen met de zelfde weerstand waarde van het Led lampje. Je kunt dit na berekenen;)

  U = Voltage, I = Amperage en R = weerstand

  Dus I * R = U
  U : R = I
  U : I = R

 • rob

  6 juni 2011 om 16:10

  @ Jeemie en André

  … of een stukje tape, dat doet ook wonderen ;)

  persoonlijk zou ik dat doen ipv solderen e.d.

Een reactie toevoegen: