3 juni 2011

UnPlugged: Netvoeding status van je MacBook weergeven

De MagSafe connector van je MacBook bespaart je een hoop ellende wanneer er iemand over de laadsnoer struikelt. De magnetische connector laat automatisch los wanneer er aan de oplaadsnoer wordt getrokken.

Bij het verplaatsen van je MacBook kan het ook wel eens voorkomen dat de laadsnoer ergens achter blijft hangen en loslaat, hierdoor stopt dan ook vanzelfsprekend het opladen van de accu. Met behulp van de gratis app UnPlugged uit de Mac App Store kun je een statusmelding op het scherm te zien krijgen wanneer het opladen van je accu start of wordt onderbroken.

De melding kan in een speciaal alarmvenster verschijnen of door middel van een Growl notificatie (als deze is geïnstalleerd op je MacBook). De notificaties zijn standaard Engelstalig maar kunnen met behulp van de voorkeuren heel eenvoudig worden aangepast. Hierin kun je tevens instellen om de accu-capaciteit weer te geven op een bepaalde interval.

Wanneer je de bezitter bent van een MacBook dan is UnPlugged zeer zeker een handig hulpmiddel. Zeker als als je een duidelijke melding op het scherm wilt ontvangen wanneer de netstroom is ontkoppeld.

UnPlugged is een gratis applicatie en is te downloaden in de Mac App Store.

Dowload: UnpluggedReacties


 • Frank van Manen

  3 juni 2011 om 14:32

  Heb het ooit geïnstalleerd voor die lui in de les die het leuk vinden je stroom los te halen. Maar eigenlijk hangt ie sowieso nooit aan de stroom, omdat ie het de hele dag wel uit houdt zonder netstroom.

 • Timen

  3 juni 2011 om 14:50

  Heb het gedownload, super handig! Maar ik heb een klein probleempje, ik wil hem graag niet via Growl laten lopen, maar dit gebeurt automatisch als je Growl geinstalleerd hebt. Weet iemand misschien hoe je het ingebouwde notificatiesysteem kan gebruiken?

 • Luuk

  3 juni 2011 om 15:22

  Handig als het lampje van je stekker kapot is.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!