10 januari 2011

OS X programma’s up to date houden met AppFresh

Het updaten van apps die je hebt gekocht in de Mac App Store wordt perfect geregeld door de Store applicatie zelf. Alle andere programma's op je Mac vallen vanzelfsprekend buiten het update mechanisme van de Mac App Store. Speciaal voor het updaten van deze "third party" software is er de applicatie AppFresh.

AppFresh helpt je om alle geïnstalleerde applicaties, widgets, voorkeurpanelen en appllicatie plugins up to date te houden. Als database voor het versie beheer wordt gebruik gemaakt van de iusethis.com. Updates kunnen automatisch worden geinstalleerd vanaf Apple Software Update, Sparkle, Microsoft AutoUpdate, Adobe Updater en iUseThis.

Wanneer je AppFresh opstart wordt allereerst geïnventariseerd welke applicaties zich bevinden op je harddisk. Hierna verschijnt in het venster een overzicht met gevonden update's welke automatisch kunnen worden uitgevoerd. Wanneer de update van een bepaalde applicatie niet automatisch kan worden uitgevoerd dan wordt deze gedownload en dien je de update alleen nog zelf handmatig te starten.

Dit alles maakt AppFresh een zeer handige hulpmiddel om alle programma's aanwezig op je Mac up to date te houden.

Appfresh is freeware en kan je downloaden op de onderstaande website:

http://metaquark.de/appfresh/Reacties


 • patricia

  10 januari 2011 om 12:26

  Lijkt me heel handig!!
  Downloaden maar.

  thnx

 • Martijn

  10 januari 2011 om 12:31

  Handige applicatie, maar werkt niet altijd. Flash updaten enso werkt niet of moet je iedere keer opnieuw bijwerken. Zo zijn er nog een aantal programma’s die niet optimaal worden ondersteund.

 • Luuk

  10 januari 2011 om 18:16

  Als je software nodig hebt is het eerste waar je kijkt op dit moment de Mac Appstore, die geeft zelf ook al updates aan. Aangezien de app store nu al heel veel te bieden heeft zou ik niet weten waarom je die niet gaat gebruiken voor updates.

 • Anne

  10 januari 2011 om 22:40

  @Luuk: Helaas is het aanbod binnen de app store nog te beperkt. Bovendien zullen veel apps in de toekomst waarschijnlijk niet worden toegelaten tot de store.

 • diekmann2

  11 januari 2011 om 14:42

  Mooie proggie, pakt bijna alles vlekkeloos. Zaken die hij niet in de database heeft kun je zelf even checken op een update door via het proggie de link te openen.
  Al met al geen gejaag meer achter updates maar ff i maal per zoveel tijd laten lopen !
  Herkent trouwens niet aperture en iwork van Apple, komt vast in een volgende update !
  Aanrader, leuke tip !

 • maclover

  11 januari 2011 om 23:13

  Wordt al heel lang niet meer bijgewerkt helaas…. Hopelijk gaan we ooit nog 1.0 zien

  Meest irri bug; als je het ene programma op het andere sleept in appfresh, groupt hij ze.. Maar hoe krijg je ze los?? Alle prefs en application support weg, LEkker!

 • Rob

  13 januari 2011 om 21:26

  Hallo Richard! Het bestand App Fresh gedownload en gecontroleerd. Bij controle van Skype was er geen update te bespeuren! Ook nog andere werkten voor geen meter! Maw een grote flop. Groetjes, Rob

 • maclover

  14 februari 2011 om 21:29

  IK heb het gehad met Appfresh, nu definitief de prullenmand in.

  Veel problemen, meeste updates werken niet.

  Na 2 jaar nog steeds geen update…

 • TuxR

  6 juli 2011 om 13:16

  AppFresh was een leuk initiatief, werkte redelijk.
  Onder Lion blijft de app crashen, updates van de app hoef je niet meer op te wachten.

  Case closed.

Een reactie toevoegen: