9 januari 2011

Een contactpersoon bellen vanuit het homescreen

iOS bied de mogelijkheid om contactpersonen aan een favorieten lijst toe te voegen, op deze manier kun je deze personen snel bellen. De mogelijkheid om vanuit het homescreen een contactpersoon te bellen is er helaas niet.

Gelukkig zijn er altijd ontwikkelaars die voor dit soort gebreken een oplossing bedenken. De ontwikkelaar John Piasetzki heeft een web-app gemaakt waarmee je in een paar stappen een contactpersoon aan het homescreen kunt toevoegen, met foto en al!

Hij heeft hiervoor de website iSpeedDial opgezet. Deze website open je op je iPhone en je vult een aantal gegevens in, vervolgens wordt er een pagina gegenereerd die je aan je homescreen kunt toevoegen. Wanneer je de toegevoegd web-app vervolgens opent kun je het ingevoerde nummer direct bellen.

Wanneer je een contactpersoon aan het home-screen hebt toegevoegd heeft de web-app geen internetverbinding meer nodig, zo kun je ook zonder internetverbinding gebruik maken van deze handige manier om contactpersonen te bellen.

Zoals te zien is op de website wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om ook een skype gesprek op te zetten door middel van deze methode, op deze manier kunnen binnenkort ook iPod Touch en iPad gebruikers gebruik maken van deze handige web-app.Reacties


 • Matthijs

  10 januari 2011 om 0:26

  Er stond hier eerder ook al een artikel over op http://www.appletips.nl als ik me niet vergis… Onderstaand artikel is enkele weken geleden geplaatst.

  http://www.appletips.nl/telefoonnummer-bellen-vanaf-het-springboard/

  Volgens mij komt dit op het zelfde neer toch? En er is geen app voor nodig.

 • Pepijn Koning

  10 januari 2011 om 14:32

  Matthijs > Het grote verschil tussen deze twee web-apps is dat iSpeedDial ook foto’s van de contactpersonen aan het springboard toe kan voegen, en dat deze een interface bied om contactpersonen toe te voegen.

 • Giovanni van Heydoorn

  19 januari 2011 om 20:13

  Erg omslachtig allemaal, gewoon gratis app: Touch Icon in de appstore op je Iphone downloaden en maak snel speeddial icoontje met je eigen pics

 • Yuri

  25 januari 2011 om 17:55

  @Giovanni: dat zeg ik! Touch Icon

Een reactie toevoegen: