9 januari 2011

Ravissant: Het inlogvenster naar eigen wens aanpassen

Enkele weken geleden heb ik beschreven hoe je met behulp van OS X Terminal het inlogvenster van Mac OS X kunt wijzigen. Met de beschreven 'tweaks' kun je teksten, het Apple logo en de achtergrond wijzigen. Doordat de tweaks op basis waren van OS X Terminal commando's zijn ze zeker niet geschikt voor alle beginnende OS X gebruikers.

Deze week kwam ik de applicatie Ravissant van ontwikkelaar Alex Zielenski tegen, met deze applicatie is het mogelijk om alle inlog-venster tweaks uit te voeren met behulp van een eenvoudige grafische interface. Hierdoor wordt het ook voor de beginnende OS X gebruikers mogelijk om het inlogvenster naar eigen inzicht aan te passen.

Ravissant biedt je de volgende opties:

• Wijzigen van het inlogvenster logo.
• Wijzigen van de 'Mac OS X' tekst.
• Wijzigen van de welkom tekst.
• Wijzigen van de wallpaper.
• Wijzigen van de host-informatie.

De grafische interface is zeer eenvoudig, klik op een element en typ je tekst of sleep een logo of wallpaper in het venster. Wanneer alles naar wens is aangepast klik je op de knop 'Apply changes' en herstart je je Mac om de wijzingen te bekijken.

Ravissant is freeware en kun je hier downloadenReacties


 • R.J. Grande

  9 januari 2011 om 11:49

  Grappige app. Grafisch alleen wat minder mooi doordat de OS Text die je wil veranderen blurry wordt. Werkt niet helemaal zonder imperfecties, krijg namelijk de default niet meer terug… Als iemand een .jpg heeft van een inlogscherm Apple logo?

 • Richard IJzermans

  9 januari 2011 om 13:21

  @R.J Ik het originele Apple logo geupload voor je.. (download)
  Deze kan je ook handmatig terugplaatsen in de map:
  root / ▸ Systeem ▸ Bibliotheek ▸ CoreServices ▸ SecurityAgentPlugins ▸ loginwindow.bundle ▸ Contents ▸ Resources

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!