9 januari 2011

Finder: Items verwijderen uit contextuele menu’s

Wanneer je een applicatie van je Mac verwijderd door deze in de prullenbak te slepen blijven er in sommige gevallen de verwijzingen naar de contextuele menu opties achter in OS X Finder. Je krijgt toegang tot het contextuele menu door in Finder een bestand of map te selecteren en gebruik te maken van een control+klik of de rechtermuisknop.

Als er een optie verschijnt in het contextuele menu van een programma dat is verwijderd dan kan is deze als plugin terug vinden in één van de twee onderstaande mappen:

• homefolder ~

~/Bibliotheek/Contextual Menu Items

• root-folder /

/Bibliotheek/Contextual Menu Items

Je kunt de contextuele menu optie die niet meer relevant zijn verwijderen door de plugin te verwijderen uit de map. De plugin is in de meeste gevallen te herkennen aan de naamgeving.

Marly bedankt voor de tip!Reacties


 • Daan

  9 januari 2011 om 9:56

  Dit kan je ook doen met AppDelete of CleanMyMac

 • Jan

  9 januari 2011 om 10:06

  Of je gebruikt AppZapper, de makkelijkste un-installer die er is. Je sleept vanuit de applications folder de app naar AppZapper en AppZapper zoekt de rest er zelf bij.

 • Rob Vermeulen

  9 januari 2011 om 11:43

  In het contextmenu kunnen ook nog ‘services’ staan, bijvoorbeeld takenreeksen die zijn aangemaakt met Automator. Als je die kwijt wilt, vind je ze in (~)/Bibliotheek/Services.

 • Exotic

  11 januari 2011 om 20:36

  Mag je ook alle systeembestanden behorende bij dat programma verwijderen? Ik zoek meestal dan op de naam van de applicatie in mijn Mac en dan op systeembestanden. Zodra ik die vind, verwijder ik ze.
  Is dit niet ‘slecht’ voor je systeem of zo?

Een reactie toevoegen: