22 augustus 2013

MavericksApple brengt bèta 6 uit voor Mavericks

mavericks 10.9 icon retinaAfgelopen nacht heeft Apple de zesde bèta uitgebracht voor OS X Mavericks. De update kan worden geïnstalleerd via de Mac App Store applicatie in OS X. De update is 859 MB groot en wordt aangeraden voor iedereen die een vorige bèta heeft geïnstalleerd.

Veel nieuwe zichtbare dingen brengt de update in eerste instantie niet, het betreft voornamelijk optimalisatie en bugfixes. In de vorige bèta van Mavericks werd de nieuwe iBooks applicatie toegevoegd die erg veel lijkt op de nu al standaard aanwezige iTunes 11 applicatie.

ibooksapposx

Verschillende gebruikers melden dat OS X Mavericks bèta 6 een stuk sneller is dan zijn voorgangers en dat er nu beter gebruik kan gemaakt worden van iCloud Keychain. Daarnaast zijn de Wi-fi problemen verholpen die optraden bij de nieuwe MacBook Air's in combinatie met Mavericks.

Momenteel is het nog onduidelijk wanneer Apple Mavericks op de markt zal brengen. Wat we zeker weten is dat het dit najaar zal plaatsvinden en waarschijnlijk samen met nieuwe hardware, denk hierbij aan een nieuwe MacBook Pro (Retina).

Meer over OS X 10.9 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ramy

  22 augustus 2013 om 9:44

  Hoe stabiel is deze beta? Veel vastlopers/crashes of is ie over het algemeen goed te gebruiken?

  Alvast bedankt. :-)

 • Wesley Fabry

  22 augustus 2013 om 9:45

  Ramy, Mavericks is ondertussen goed te gebruiken en werkt erg stabiel. Uiteraard blijft het een bèta en loopt ie soms nog vast of crasht er een applicatie.

 • Timosha

  22 augustus 2013 om 9:53

  Apple heeft deze nacht ook Xcode 5 DP6 uitgebracht. Deze versie is ook een stuk beter dan die brakke DP5.

 • andre

  22 augustus 2013 om 10:03

  Waar ik nog steeds last van heb is dat geschiedenis als History en mijn favorieten als Bookmarks, waarschijnlijk een schoonheid foutje ik heb het al gemeld dus wachten we maar af.

 • Ramy

  22 augustus 2013 om 10:53

  Thanks Wesley. Dan ga ik me er toch maar aan wagen. :-)

 • Jean-Pierre

  22 augustus 2013 om 11:34

  Loopt heel goed. Ook had ik bij de vorige beta last met mijn BT toetsen en muis op mijn mackbook air en dit lijkt ook opgelost te zijn.

 • Wim

  22 augustus 2013 om 21:37

  Maar…..als ik naar de app store ga, zie ik daar geen Mavericks, klopt dat?
  Ik wil het wel proberen, maar dan moet ik het wel vinden :)

 • Driesje

  22 augustus 2013 om 23:31

  Het ziet er allemaal net wat strakker uit op mn MBP Retina nu. Enige Big issue die ik nu wel heb is dat Airplay niet goed meer werkt. Geluid komt goed door naar mn Appletv 3 maar geen beeld major bummer :( .

 • Herman

  23 augustus 2013 om 20:21

  Als ik lees welke nieuwe functies Apple biedt ben ik niet onder de indruk.Naar mijn oordeel is Apple alle innovatie kracht kwijt. De aangekondigde nieuwe functionaliteit zal geen nieuwe gebruikers gaan aantrekken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!