22 augustus 2013

Een iDevice ontgrendelen met behulp van bluetooth toetsenbord

ipad mini icon retinaOp de markt zijn er verschillende cases waarbij ook een draadloos toetsenbord zijn ingebouwd. Hierdoor zijn er een hoop iOS-gebruikers die een bluetooth toetsenbord koppelen aan hun iPad (mini), iPod Touch of iPhone. Op deze manier kunnen ze eenvoudiger en sneller teksten typen.

In eerste instantie zou je denken dat je het scherm van je iDevice dient aan te raken om deze te ontgrendelen, maar dit kun je eenvoudig doen door een toets in te drukken op je bluetooth-toetsenbord.

Wanneer je gebruik maakt van een toegangscode (codeslot) op je iDevice kun je ook het apparaat ontgrendelen met één druk op een willekeurige toets van het toetsenbord. Vervolgens dien je de 4 cijferige code of het wachtwoord in te voeren. Je iDevice herkend dit namelijk als code en zal hiermee je iDevice ontgrendelen. Op deze manier kun je gebruik maken van je iDevice zonder al te veel het scherm hoeven aan te raken.

codeslot

Hoe je zo'n bluetooth toetsenbord koppelt aan je iPad (mini) of andere iOS apparaten kun je hier terugvinden op appletips. Daarnaast vind je hier een overzicht van verschillende cases met geïntrigeerd (bluetooth) toetsenbord.

Meer over Toetsenbord kun je hier terugvinden.Reacties


  • Joyce Bastiaans

    28 mei 2014 om 18:22

    Werkt een bluetooth toetsenbord met versie 3.0 ook met een ipad mini met een bluetooth versie 4.0?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!