10 september 2013

NieuwsApple introduceert de nieuwe kleurrijke iPhone 5C

iPhone 5CEen kleurrijke iPhone is een feit, Apple heeft zojuist een nieuwe iPhone voorgesteld en deze heeft de naam iPhone 5C gekregen. De iPhone 5C is een goedkopere variant dan de nieuwe iPhone 5S en zal de iPhone 5 compleet vervangen. Helaas blijkt de iPhone 5C enkel voordelig te zijn in combinatie met een abonnement, voor een los toestel betaal je nog een fikse prijs.

Zoals verwacht wordt de iPhone 5C uitgebracht in verschillende vrolijke kleuren die ons leven aangenamer moet maken. Uiteraard is de iPhone 5C een goedkopere variant en dien je een aantal functies te missen ten opzichte van de iPhone 5S. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste functies en nieuwtjes van de nieuwe iPhone 5C.

Kleurrijk design

De iPhone 5C zal in maar liefst 5 kleuren beschikbaar zijn genaamd rood, geel, blauw, groen en wit en bezitten een opslag vermogen van 16 of 32 GB. De iPhone 5C is vervaardigd uit harde plastic (hard-coated polycarbonate), te vergelijken met de oude iPhone 3G(S). Dankzij een nieuwe technologie is de plastic behuizing goed krasbestendig. De iPhone 5C staat niet voor cheap of China, maar uiteraard voor colorful.

Unknown

Hardware

De iPhone 5C bevat een A6 processor net zoals de iPhone 5, tevens heeft deze ook een 4-inch retina scherm. Uiteraard moet de iPhone 5C zich onderscheiden van de rest en vooral goedkoper in productie zijn. Daarom is er voor gekozen om vele oude onderdelen van de vorige iPhone 5 te integreren in deze nieuwe iPhone 5C. Voorbeeld hiervan zijn de 8mp camera, ledflitser, speakers, enzovoorts. De batterij is iets groter waardoor deze langer meegaat en is voorzien van een nieuwe HD FaceTime camera. De ondersteuning voor 4G netwerken is verbeterd waardoor deze ook zal functioneren in Nederland op het 4G netwerk.

Unknown

Prijs

De prijs voor de iPhone 5C bedraagt tussen de $99 en $199 samen met een tweejarig contract, hoeveel deze in Euro's zal kosten in combinatie met en abonnement is nog niet bekend. Daarnaast kan er ook een speciale rubberen case worden aangeschaft voor deze iPhone, deze heeft een prijs van €29. De losse toestel prijzen iPhone 5C bedragen voor de 16GB variant $549 (Duitsland: € 599) en $649 (Duitsland: € 699) voor 32GB.

Meer over iPhone kun je hier terugvinden.Reacties


 • Lauren

  10 september 2013 om 23:04

  Zo goedkoop vind ik em toch niet (als je de duitse prijs ziet).
  Had toch een 100 à 200 euro goedkoper verwacht.

 • polleke

  10 september 2013 om 23:16

  Hoezo budget phone??

 • Ruud

  11 september 2013 om 8:28

  Apple heeft nooit beweerd met een budget iPhone op de markt te komen. Dit zijn allemaal geruchten geweest zoals wel vaker.
  Wie Apple kent weet wel beter;-)

 • marc

  11 september 2013 om 12:57

  Als je dit een Budget iPhone noemt. Hij is maar 100 euro goedkoper dan de 5S. Daar ga je dan toch geen telefoon voor kopen die niet sneller is, geen vingerprint heeft en een betere camera.

  Vind het een hele slechte zet van Apple!

 • Carsten Molewijk

  12 september 2013 om 10:41

  Vind de prijs echt schandalig van Apple! Budget Phone, als ik de berichten moet geloven gaat ie ruim 600 euro kosten! Belachelijk!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!